Mergi la conţinutul principal

Bani de la CJ pentru semnalizarea curbei periculoase de la ieşirea din Gropeni

• consilierii judeţeni au aprobat, ieri, alocarea a 13.000 lei pentru montarea unor indicatoare, pentru trasarea unor benzi rezonatoare şi pentru refacerea parapetului rupt recent de un tir care s-a răsturnat în canalul de irigaţii din curba respectivă • consilierii liberali au atras atenţia că ei au solicitat încă din urmă cu trei luni să se ia măsuri pentru semnalizarea şi montarea unor elemente de protecţie mai rezistente în acea curbă, dar că propunerea lor a fost ignorată de conducerea CJ • “A fost nevoie să se mai producă un accident grav, ca să luaţi măsuri”, a spus liberalul Vasile Cortez

 

După ce, pe 15 noiembrie, un camion plin cu cereale s-a răsturnat, rupând parapetul de protecţie şi căzând în canalul de irigaţii, Consiliul Judeţean a realizat faptul că trebuie să investească în semnalizarea corespunzătoare a curbei deosebit de periculoase situate pe drumul judeţean 212, la ieşirea din comuna Gropeni, pe sensul de mers spre Brăila. Astfel, pe lângă montarea de indicatoare rutiere şi trasarea pe carosabil a unor benzi rezonatoare, va fi înlocuit şi parapetul rupt, pe o lungime de 30 de metri. Totodată, parapetul respectiv, situat la marginea podului peste canalul de irigaţii, va fi acoperit cu vopsea reflectorizantă.

Consiliul Judeţean a alocat pentru aceste lucrări suma de 13.000 de lei, din fondul de rezervă bugetară a judeţului Brăila. Proiectul a fost supus, ieri, votului consilierilor judeţeni, care l-au aprobat în unanimitate. Totuşi, înainte de vot, consilierii liberali din opoziţie au avut câteva comentarii pe această temă. Astfel, consilierul Vasile Cortez l-a întrebat pe preşedintele CJ, Francisk Chiriac, de ce se alocă abia acum aceşti bani, deşi liberalii au solicitat în urmă cu trei luni să se ia măsuri pentru semnalizarea mai temeinică a curbei în cauză, unde accidentele au fost frecvente în ultima perioadă. “Acum vreo trei luni, v-am spus de curba asta, după un accident. A trebuit să se mai întâmple vreo două accidente ca să dăm banii... Ne gândeam atunci la o semnalizare, un parapet pe distanţă mai lungă, limitatoare de viteză...”, l-a interpelat liberalul Vasile Cortez pe preşedintele CJ. Ca răspuns, Francisk Chiriac a sugerat că întârzierea a fost cauzată de lipsa unui serviciu specializat în cadrul CJ care să poată interveni cât mai prompt pentru rezolvarea unor astfel de situaţii. “Tocmai de aceea lucrăm acum la înfiinţarea acestui serviciu de utilitate publică, să putem interveni noi, în timp util, repede şi unde trebuie. Vedeţi că la ora actuală paşii sunt foarte greoi când se întâmplă astfel de evenimente, produse din vina noastră sau din vina conducătorilor auto... Eu vă spun că şoferul care a rupt acel parapet avea o alcoolemie foarte mare. Pornind de la acest eveniment nefericit, în suma alocată sunt incluse şi marcaje rutiere şi refacerea parapetului şi vopsirea acestuia, astfel încât această curbă periculoasă, la 90 de grade, să fie mult mai bine semnalizată şi mai vizibilă pentru participanţii la trafic”, a spus preşedintele CJ Brăila.

Totuşi, chiar şi în situaţia actuală, când serviciul de utilitate publică din subordinea Consiliului Judeţean încă nu a fost definitivat şi nu este funcţional, lucrările se pot încredinţa unei firme specializate în regim de urgenţă, dat fiind faptul că suma alocată nu este atât de mare încât să fie nevoie de organizarea unei licitaţii.

Un alt liberal, Florin Cârligea, l-a întrebat, în cadrul şedinţei de ieri, pe preşedintele Chiriac, de ce nu este pus la plată şoferul care a condus beat şi  s-a răsturnat cu tir-ul în canalul de irigaţii. “Dacă a fost atât de beat precum spuneţi, să plătească el înlocuirea parapetului pe care l-a rupt!”, a solicitat Cârligea. Francisk Chiriac a precizat că CJ s-a înscris ca parte civilă în procesul în care este judecat şoferul respectiv, solicitând despăgubiri pentru daunele produse. “Suntem parte în acest proces, însă nu puteam să aşteptăm doi ani sau cât va dura până când dau judecătorii un verdict. Odată cu finalizarea procesului, sperăm că vom recupera aceşti bani cheltuiţi de la bugetul judeţului”, a precizat Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro