Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bani de la banca, cu acte false

Dupa ce a incercat sa obtina un credit de la banca, in baza unor documente falsificate, o braileanca a ajuns in fata instantei de judecata. Mihaela P., in virsta de 38 de ani, a fost cercetata si trimisa in judecata sub aspectul savirsirii infractiunilor de tentativa la inselaciune si uz de fals. Femeia a fost atrasa in cursa de un barbat necunoscut care, in ziua de 6 noiembrie 2007, s-a prezentat la domiciliul ei si a informat-o ca o poate ajuta sa obtina o suma de bani prin accesarea unui credit bancar. Intrucit avea nevoie de bani, invinuita a acceptat propunerea, desi nu era angajata cu forme legale la nici o societate. Mihaela P. i-a inminat cartea de identitate barbatului respectiv pentru a-i fi intocmite documente false, care sa ateste calitatea sa de salariata. Cei doi s-au intilnit peste doua zile, pe Faleza Dunarii, prilej cu care i-au fost inminate femeii actele necesare, respectiv o adeverinta de venit completata in intregime avind stampila SC "Confero Instal" SRL si o copie a unui carnet de munca din care rezulta ca era angajata la societatea mentionata.
Invinuita a fost apoi instruita de individul necunoscut sa intre la banca si sa solicite un credit in valoare de 16.000 lei, fiind tranportata cu masina pina la unitatea bancara. Femeia s-a adresat apoi unui functionar si i-a inminat documentele falsificate, urmind sa fie anuntata daca i s-a aprobat sau nu creditul. Dupa citeva ore de asteptare, barbatul necunoscut i-a spus femeii sa reintre in incinta bancii pentru a ridica banii, dar a fost preluata de lucratorii de politie, care au legitimat-o si au condus-o la sediu pentru cercetari. Potrivit anchetatorilor "functionarii bancii au depistat tentativa de inselaciune intrucit copia falsificata a carnetului de munca depus de invinuita avea aceeasi serie si partial aceleasi mentiuni cu alta copie prezentata de un alt imprumutat anterior". Fiind depistata la timp, femeia nu a reusit sa intre efectiv in posesia celor 16.000 lei, astfel ca banca nu a suferit nici un prejudiciu material. In urma verificarilor efectuate de Inspectoratul Teritorial de Munca s-a constatat ca braileanca nu a fost niciodata angajata la "Confero Instal", carnetul de munca depus in copie falsificata la banca apartinind in realitate unei alte persoane. La audieri, Mihaela P. a recunoscut ca a vrut sa obtina in mod fraudulos un credit bancar, insa a precizat ca daca obtinea banii, trebuia sa ii inmineze barbatului care a ajutat-o, acesta urmind sa ii dea femeii o cota parte.
Conform declaratiei sale, invinuita a aflat ulterior ca cel care i-a dat ideea de a face imprumutul si i-a facut rost de actele falsificate se numeste Mihai Munteanu, zis "Ben", persoana cercetata si trimisa in judecata in mai multe dosare penale pentru fapte similare. Din actele de cautare a rezultat ca barbatul este plecat din tara, astfel ca nu a putut fi gasit si audiat, pentru acest motiv fiind dispusa disjungerea cauzei in vederea continuarii cercetarilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii