Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bani în plus de la CJ pentru Compartimentul de Sterilizare al SJU

• propunerea îi aparţine consilierului judeţean independent Marian Căpăţînă, preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Spitalul Judeţean • acesta a venit cu un amendament la proiectul privind rectificarea bugetului propriu al judeţului Brăila pe 2018, astfel încât 50.000 lei să meargă de la cofinanţarea de aparatură medicală, la proiectul care vizează reabilitarea Compartimentului de Sterilizare • consilierul a motivat decizia, punctând că astfel cei de la spital se vor putea mişca mai repede la realizarea utilităţilor de la Spital

 

Membrii CJ Brăila au aprobat, recent, să aloce o sumă consistentă pentru proiectul de Reabilitarea Compartimentului de Sterilizare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Propunerea îi aparţine consilierului judeţean independent Marian Căpăţînă, preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Spital. Practic, acesta a venit cu un amendament privind alocarea sumei de 50.000 lei de la cofinanţările CJ pentru achiziţionarea de echipament la spital, către acest proiect, în cadrul unui punct de pe ordinea de zi care viza rectificarea bugetului propriu al judeţului Brăila şi a Programului de investiţii publice pe anul 2018. Consilierul a precizat că prin această măsură cei de la spital se vor putea mişca mult mai repede la capitolul realizarea utilităţilor.

“Domnule preşedinte, stimaţi colegi, am rugămintea să mă sprijiniţi la trecerea unui amendament. Propun un lucru care ne va permite nouă să ne mişcăm ceva mai repede în ceea ce priveşte realizarea utilităţilor de la Spitalul Judeţean. Luna trecută, prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 91 din 30 mai, am aprobat cu toţii indicatorii tehnico-economici în valoare de 3 milioane lei pentru investiţii la obiectivul Compartiment Sterilizare. Pentru ca această investiţie să fie demarată trebuie realizat proiectul tehnic. În adresa care a fost înaintată CJ Brăila anterior realizării materialelor nu a fost prinsă şi o rubrică prin care să se permită finanţarea acestui proiect. Ca să nu pierdem timpul şi să nu mai aşteptăm încă o lună de zile, propun următorul amendament: «Modificarea programului de investiţii cu sursă de finanţare transfer de la Consiliul Judeţean astfel: includerea poziţiei - proiect tehnic şi asistenţă tehnică a proiectantului, Reabilitare Compartiment de Sterilizare cu suma de 50.000 lei. Diminuarea poziţiei - cofinanţare aparatură medicală 10% cu suma de 50.000 lei». Această modificare influenţează bugetul secţiunii de dezvoltare pe trimestrul 3. Articolul bugetar 710101 se suplimentează cu 50.000 lei, iar articolul bugetar 710102 se diminuează cu suma de 50.000 lei de la poziţia «cofinanţare aparatură medicală 10%». Modificările se vor face doar pe ANEXĂ. Pentru că în articolele proiectului de hotărâre scrie «conform anexei  3 şi 5». Şi practic, noi vom adăuga acest lucru la Anexa 5. Aş dori să fac precizarea că propunerile de mai sus nu influenţează prevederile bugetare prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli înaintat spre aprobare în şedinţa de plen”, a declarat Căpăţînă.

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a întrebat directorul economic al instituţiei, Drăguţa Dan, dacă amendamentul este în regulă şi dacă nu afectează bugetul, iar aceasta a confirmat. Ulterior, preşedintele CJ a supus la vot amendamentul lui Căpăţînă, care a fost aprobat. În cele din urmă rectificarea de buget cu noul amendament a primit de asemenea girul plenului consilierilor, fără votul PND-istei Simona Drăghincescu, care a  anunţat că nu participă.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii