Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Banda periculoasa condusa de un brailean, anihilata in Spania

Politia spaniola a arestat, vineri dimineata, trei fosti militari romani cu virste cuprinse intre 32 si 34 de ani, acuzati de comiterea mai multor jafuri in regiunea Madrid si Castilla-La Mancha. Cei trei sint, de asemenea, acuzati de comiterea de acte de violenta si intimidare asupra victimelor si au fost catalogati de politia spaniola drept infractori foarte periculosi, relateaza Mediafax, citind cotidianul spaniol El Pais.
Banda era condusa de Lucian M., de 32 de ani, originar din Braila, cu domiciliul actual in Valdemoro. Acesta a fost arestat impreuna cu doi dintre principalii sai colaboratori, Liviu P., de 34 de ani, cu domiciliul in Zaragoza, si Catalin N.
Conform presei iberice, anchetatorii au stabilit modul de operare al bandei. Infractorii alegeau intotdeauna localitati izolate de marile aglomeratii urbane si, inainte de comiterea jafurilor, supravegheau timp de mai multe ore casele alese drept tinta, precum si pe proprietarii acestora.
La momentul potrivit, ei intrau cu forta in casele oamenilor, amenintindu-i cu arme de foc, precizeaza Comisariatul General al Politiei Judiciare Spaniole. Cei trei au fost arestati vineri dimineata, in timp ce transportau intr-un autoturism aparatura necesara pentru comiterea unui nou jaf, in regiunea Toledo. Politia a confiscat o arma de calibru 7,62 gasita asupra celor trei. Banda actiona dupa tiparuri militare, cu precizie si dupa planuri bine puse la punct, dovedindu-se experti in tactici armate si in minuirea armelor de foc, a precizat un oficial al Politiei spaniole.
Politia spaniola a efectuat, de la inceputul anului, 16 operatiuni de combatere a crimei organizate, in urma carora au fost arestate 59 de persoane, in majoritate romani, in timp ce in anul 2005 numarul total al operatiunilor de acest gen a fost de 11. Cea mai mare operatiune, realizata in colaborare cu autoritatile romane, a fost intitulata "Braila" si a dus la anihilarea unei mega-grupari de crima organizata, condusa de Cosmos Tanase, Iorgu Ionescu si Decebal Bancuta, toti originari din Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii