Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bancile nu vor mai avea voie sa majoreze comisioanele aferente creditelor

Potrivit unui proiect de lege propus spre adoptare de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), bancile nu vor mai avea voie sa majoreze comisioanele aferente creditelor si nici sa introduca altele noi pe durata derularii unui contract.
In cazul in care furnizorii de servicii financiare aduc orice modificare la contractele de credit, acestea se vor face prin incheierea unui act aditional, care va fi transmis clientilor cu 30 de zile inainte de intrarea lui in vigoare. Daca nu sint de acord cu noile clauze, consumatorii vor avea dreptul sa rezilieze contractul cu banca, fara plata comisionului de rambursare anticipata.
Potrivit proiectului de lege, bancile vor fi obligate la transparenta totala in calcularea dobinzilor de creditare, astfel ca, in perioada precontractuala, consumatorul trebuie sa afle costul total al creditului si sa primeasca o simulare de credit si un exemplar al contractului.
Mai mult, publicitatea la contractele de credit trebuie sa contina informatii despre orice dobinzi si costuri incluse in credit, valoarea totala a creditului, dobinda anuala efectiva, durata contractului si eventualele contracte obligatorii de asigurare.
In cazul in care aceste prevederi nu vor fi respectate, furnizorii de servicii financiare vor plati amenzi cuprinse intre 5.000 si 50.000
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii