Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Baladele au fost interpretate cu influenţe rock, foarte interesant de văzut şi de ascultat"

Ea are o experienţă de 30 de ani în show business ca producător şi scenarist, este deţinătoarea programului "Merry Zodiac" din 1996 până în prezent şi deţinătoarea şi producătoarea Children Pop Studio "Rumina", creat tot în 1996. Face parte din juriile multor concursuri internaţionale desfăşurate în Cahul, Chişinău sau Saint Petersburg. Cu prilejul jurizării concursului brăilean, a acordat un scurt interviu.

- Sunteţi pentru prima dată în juriul concursului, cum vi s-au părut concurenţii acestei ediţii?
- Concurenţi sunt foarte buni pentru că selecţia a fost făcută temeinic. Participanţii din România au voci interesante, diferite. Am putut asculta voci diferite, stiluri diferite. De exemplu, baladele erau interpretate cu influenţe rock, foarte interesant de văzut şi de ascultat. Cred că şeful orchestrei este un super-profesionist. Aş vrea să-i mulţumesc pentru că este foarte atent cu tinerii cântăreţi. Este foarte important pentru tineri mai ales că ei cântă pentru prima dată cu orchestră.
- De ce este atât de important să cânte cu orchestră?
- Pentru că aceasta este adevărata muzică. Când se cântă cu CD nu sunt surprize, nu se poate improviza. Cu orchestra se poate face asta pentru că interpretul trebuie să urmeze orchestra.
- La festivalul dvs. se cântă live cu orchestră?
- Din păcate, nu. Festivalul pe care îl organizez este puţin diferit, am patru grupe de vârstă. Ne-am dori să avem şi orchestră, dar deocamdată nu se poate.
- Cum se finalizează în Bulgaria câştigarea unui concurs? Ce se întâmplă cu concurenţii ?
- În sală sunt şefi de orchestră, producători şi după câştigarea festivalului înregistrează albume, filmează un videoclip, se lansează. Concursul meu se finalizează cu realizarea unui clip, un compozitor oferă o melodie celui mai bun interpret, concursul este transmis la televiziune şi poate fi urmărit în întreaga ţară.
- Aveţi câştigători care s-au lansat la nivel mondial?
- Fata care a reprezentat anul acesta Republica Moldova la Eurovision a câştigat concursul meu. Alţi doi finalişti au câştigat concursul "Music Idol", un alt cântăreţ cântă acum în Germania şi o fată învaţă muzica la Los Angeles.
- Se poate trăi din muzică în Bulgaria?
- Nu, trebuie să ai sponsori. Acum, cu criza, este foarte dificil. Chiar mă tem pentru festivalul meu, că nu voi mai avea suportul financiar necesar pentru a-l desfăşura.
- Secretul pentru a câştiga un concurs?
- Nimeni nu poate să spună că există un secret. Trebuie talent, muncă, dar trebuie şi noroc. În plus, este necesar să comunici foarte bine cu publicul. Este foarte complicat, nu pot să dau o reţetă.
- Care concurent v-a plăcut cel mai mult?
- Alexandru, de la Bucureşti, pentru că are foarte multă energie pe scenă. Îmi plac oamenii care comunică foarte bine cu publicul, au multă energie în suflet.
Categorie articol: 

Comentarii