Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bal Halloween de nota 10 organizat de Pedagogic

Concursuri, muzică bună şi distracţie la maxim la Pizzeria Bella Italia, vineri seara. Protagoniştii au fost elevi ai Liceului Pedagogic "D.P. Perpessicius" care au sărbătorit Hallloween-ul sub îndrumarea profesorilor şi ai conducerii şcolii. Aproape 100 de copii au fost costumaţi în prinţi şi prinţese, piraţi, personaje din filme horror, schelete, drăcuşori, catwoman, vrăjitoare, magicieni şi zâne. De organizarea petrecerii lor s-au ocupat trei eleve din clasa a XII-a de la profilul instructor animator activităţi extraşcolare, prima promoţie care finalizează aceste studii: Anca Ilie, Ruxandra Bratu şi Adina Dăuceanu, sprijinite de profesoara Anicuţa Novac. "Ne-am propus ca oricărei activităţi distractive să-i imprimăm un caracter educativ. De exemplu, prin concursul de proză gotică stimulăm creativitatea, exersăm limbajul artistic, vrem să le descoperim talentele, să îi încurajăm să-şi dezvolte personalitatea", a precizat profesoara Anicuţa Novac.

Sărbătoarea a început cu prezentarea unui scurt istoric al Halloween-ului, după care s-a dat liber la concursuri şi distracţie. Au fost anunţaţi câştigătorii Concursului de proză scurtă gotică: Maria Moldovan şi Silviu Paraschiv - locul I, Cristian şi Ionuţ Piron - locul II şi Mariana Cucu şi Florentina Micu - locul III. A urmat apoi un dans al elevelor de clasa a V-a îmbrăcate precum Michael Jackson, iar elevele Ana Maria Voicu şi Gabriela Dimache au cântat pentru colegii lor, antrenându-i la dans. Apoi au dansat din nou elevele de clasa a V-a, a fost organizat un concurs de desen, la care au participat 16 concurenţi, cu tema "Costumul ideal". Primele locuri au fost ocupate de: Corina Galiţi din clasa a VIII-a - premiul I, Marius Ivan din clasa a VII-a - premiul II şi Maria Palade din clasa I, premiul III. Concursul a fost jurizat de profesorul Florentin Stoian. Petrecerea a continuat cu un moment de dans, denumit "Dansul roboţilor" al trupei IQ de la Liceul de Artă, apoi toţi elevii au fost invitaţi la dans. După această primă repriză de dans, a fost prezentată sceneta "Păcăleală sau dulciuri", spre încântarea copiilor şi profesorilor. A urmat un concurs de karaoke organizat tot de tinerele de la liceu, costumate şi ele în personajele familiei Adams. La acest concurs au câştigat: Lozioara Zamfir şi Andreea Negoiţă - premiul I, Andreea Găzdoiu - premiul II, Diana Cornea - premiul III. Acest concurs a fost jurizat de profesoara Maricica Lupu. Surpriza serii a fost însă concertul live al trupei Addiction, moment care a stârnit la dans nu numai copiii, care au dansat până aproape de epuizare, ci şi părinţii sau profesorii, pentru că melodiile rock interpretate au fost foarte cunoscute şi apreciate. Melodia care a plăcut cel mai mult însă a fost creaţia proprie a formaţiei, "New Generation", pentru care tânăra trupă a filmat în urmă cu câteva zile un videoclip. După acest concert surpriză, a mai fost organizată o paradă a costumelor de bal şi o întrecere în spart baloane pline cu bomboane. Spre final, trupa de dans IQ a Liceului de Artă a interpretat un nou dans, după melodia "Smooth criminal" a lui Michael Jackson, care a stârnit ropote de aplauze.
La petrecere a fost prezentă şi profesoara Anne Mary Luca, directorul adjunct al liceului, alături de alţi profesori ai şcolii şi părinţi.

Trupa Addiction - succes de invidiat

Trupa adolescenţilor brăileni "Addiction" este formată din: Cristi Dinu, chitară armonie şi voce, clasa a XI-a la Liceul de Artă, Bogdan Iftode, chitară bas, clasa a XII-a la Colegiul "Murgoci", Silviu Paraschiv - chitară solo, clasa a VIII-a la Liceul "D.P. Perpessicius" şi Alex Muşat - tobe, clasa a VIII-a la Şcoala "Mihai Eminescu". În urmă cu numai câteva zile au înregistrat primul videoclip, la piesa proprie "New Generation", ca urmare a câştigării Marelui Premiu al Festivalului YouthRockFest Costineşti în vara acestui an. Trupa "Addiction" este pregătită de profesorul George Romeo Bunea, directorul Şcolii de Arte "Vespasian Lungu".

02pedag2Trupa IQ a Liceului de Artă

La Balul Halloween trupa IQ a Liceului de Artă a avut o evoluţie extrem de apreciată de copii, încântaţi atât de muzica aleasă, de teme, care se potriveau foarte bine cu cea a petrecerii, de costume şi de figurile de dans prezentate. Trupa este formată din patru elevi: George, Mihai, Cornel - Seph, şi Radu - Veve. De coordonarea trupei s-a ocupat profesoara Corina Caluian. Băieţii au interpretat două momente de dans: "Dansul roboţilor" şi "Poveste cu gangsteri".

Jecmăneală la "Bella Italia"

Din păcate, petrecerea a fost umbrită de câteva episoade de toată jena "puse în scenă" de angajatele de la "Bella Italia". În primul rând, cadrele didactice au fost stupefiate când li s-a atras atenţia "verde-n faţă" că elevii nu consumă suficiente sucuri şi pizza. În acest context, trebuie precizat că o sticlă de Coca Cola sau Fanta de 250 ml costă la "Bella Italia" 50.000 lei vechi, fără bon fiscal, la fel ca şi o sticlă de apă plată de 500 ml. Mai mult decât atât, în timpul recitalului trupei Addiction, prof. Anicuţa Novac a fost chemată la tejghea şi somată să elibereze sala cu copii cu tot, asta pe motiv că probele de sunet au "ocupat" incinta mai de devreme şi timpul de închiriere a expirat. Această atitudine a atras după sine promisiunea fermă din partea conducerii liceului că altă manifestare, aducătoare de publicitate pozitivă, nu va mai fi organizată la "Bella Italia".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii