Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Badalan sustine ca este legal contractul dintre Armata si Tofan Grup

Generalul Eugen Badalan a facut, luni, precizari privind contractul incheiat cu Tofan Grup,spunind ca era vorba despre un contract incheiat in conditii de absoluta legalitate, care isi propunea sa rezolve nevoia acuta din acel moment de a procura tehnica necesara militarilor din teatrele de operatii.
Potrivit lui Badalan, el ar fi procedat la fel ca si generalul Mihail Popescu si ar fi semnat in vara anului 2000 acel contract cu firma Tofan, mai ales ca nu s-a pus la indoiala nici o clipa pina acum oportunitatea sau legalitatea acestui contract.
Badalan a precizat ca si-a insusit acest contract cind a preluat conducerea SMFT si a semnat un act aditional la contract, act care se incheie prin negocieri intre cele doua parti semnatare. Badalan precizeaza ca s-a facut o auditare, un control al Directiei de Audit, in urma caruia s-au facut citeva recomandari dar si la momentul respectiv se vorbea despre necesitatea si beneficiile contractului semnat cu Tofan Grup, dar se semnalau unele deficiente care au fost renegociate si specificate in actul aditional.
"Au trecut mai mult de patru ani, contractul s-a incheiat, auditul putea cere in orice moment rezilierea contractului, dar n-a facut acest lucru si nu stiu de ce azi, in chip cavaler total al dreptatii se aduc aceste acuze", a aratat Badalan.
El a mai spus ca toate autovehiculele implicate in schimbul cu Tofan Grup au urmat procedurile legale, au fost scoase la vinzare, oferite la transfer fara plata, dar nu au putut fi valorificate ci au devenit balast in curtea Armatei. Armata nu avea bani sa le dezmembreze, sa le treaca in faza de deseuri, pentru a le vinde. Aceasta suma necesara dezmembrarii vehiculelor vechi nu exista nici in ziua de azi, a mai spus Badalan.
El a refuzat sa dea mai multe amanunte legate de prevederile contractului, precizind ca va avea o discutie pe aceasta tema impreuna cu avocatul sau la prima intilnire pe care o va avea la DNA.
Badalan a mai comentat faptul ca s-au facut demersuri pentru a fi pus la dispozitia organelor de cercetare chiar in timp ce el se afla la o reuniune NATO, spunind ca nu stie cine are interesul ca Romania sa nu aiba legitimitate in aceasta reuniune, avind in vedere ca Romania nu putea fi reprezentata in Polonia de un sef al Armatei suspendat.
"In absenta mea, si nu este prima data, prin presa mi se aduc diverse acuze si invinuiri, dar ii desfid pe toti si cred ca am niste vini: iubesc Armata, lucrez pentru binele ei, pentru ca aceasta reprezinta un bun al intregii natiuni, in timp ce altii uita ca armata Romaniei nu este a cuiva, nu este a unui partid din Romania, ci este unul dintre cele mai importante instrumente de putere ale statului roman", a declarat Badalan.
Seful SMG a adresat in final un mesaj catre Armata Romana, de la general la soldat, cerindu-le sa lucreze ca si pina acum, sa puna in practica strategia de transformare a Armatei si sa fie convinsi ca mai ales corpul de generali au verticalitatea sa-si asume toate faptele lor.
Intrebat ce se va intimpla daca va fi suspendat din functie sau va fi trecut in rezerva, Badalan a precizat ca va fi gasit un general dintre cei patru care au acest drept potrivit legii si va fi numit in locul sau la conducerea Armatei, dar ca, daca se asteapta cineva ca cel care vine dupa el sa aiba alta atitudine, sa fie nedemn, sa se lase calcat in picioare sau "sa poata deveni pres la usa" se inseala.
Categorie articol: 

Comentarii