Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Badalan - aceasta stea fara nume, iar Mitroi - cel mai iubit dintre consumatori

Joi seara, intr-o atmosfera de priveghi, intrerupta din cind in cind de aplauze fortate si strigaturi ca pe stadioane, candidatii PDL Braila au fost lansati la apa. Martori la acest eveniment trist si absolut inutil, din punctul meu de vedere, au fost si Robocop-Stolojan si Adriean Videanu, zis Bordura.
Toate lansarile sint la fel. Se aduna candidatii pe scena, urla indemnuri mobilizatoare, ca "vom invinge", ca "noi sintem solutia viabila pentru Romania", ca "ei cu ei, noi cu voi", iar restul cu aia ma-sii. Se agita baloane, se da drumul la confetti, se pune imnul partidului, se aplauda si, in final, se incheie previzibil. Si zic previzibil, pentru ca absolut, da' absolut toti candidatii (nu conteaza partidul) au deprins un prost obicei, si anume. La sfirsit, cind se cinta melodia de final, ei se urca pe scena cu totii, se prind de miini, pe care apoi le ridica sus. Si ramin asa pret de citeva minute. Unii obisnuiesc sa le mai lase jos, pentru ca apoi sa le ridice din nou catre acoperisul salii. Dar de dezlipit miinile unii de altii, nici nu se pune problema, care va sa zica, asta vrea sa insemne unitate, echipa, omogenitate. Inseamna pe dracu! Inseamna regie ieftina, automatisme de partid si de stat si miscari copiate de pe la altii. E drept ca americanii faceau si ei treburi dintr-astea, dar in urma cu 15-20 de ani. Alde Tariceanu, Cibu, Stolojan, Badalan, Stancu si Geoana abia acum au descoperit astfel de fente electorale, caci creierul lor compileaza mai greu, basca nu realizeaza ridicolul situatiei.

Faze memorabile

Si daca tot veni vorba despre Badalan si Mitroi, haideti sa va povestesc doua faze de coma (scuze, bre, Nae!). Deci, spre finalul lansarii, vicepresedintele PDL Siviu Radu, despre care nu am auzit in viata mea, s-a apucat sa ridice niste ode de toata jena la adresa a doi dintre candidatii democrati-liberali. Mai intii si-a indreptat limba-i neteda catre g-ralul Eugen Badalan. I-auziti ce i-a kkt mintea lui Radu: "La nasterea domnul Badalan s-a nascut o stea!". Ma, esti nebun?! Cum adica s-a nascut o stea? Inteleg ca pe Radu il incearca din cind in cind talente dintr-astea de poet ratat, dar sa spuna o asemenea enormitate chiar ca este de toata jena.
Apoi, a zis sa-i ia o scama de pe sacou si presedintelui Nae Mitroi, citez: "Domnul Mitroi este, poate, cel mai iubit dintre braileni". Incompleta remarca lui Silviu Radu. Si zic asta pentru ca dl. Mitroi este, intr-adevar, cel mai iubit brailean, dar de catre ospatari, nu de marea masa (inca o data scuze, bre, Nae!) a alegatorilor.
Baiete, inc-o lansare, te rog. Da, seaca, seaca, fara apa, fara gheata, fara nimic!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii