Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Baciu a cerut de mai multe ori unei funcţionare din ANRP să grăbească rezolvarea unui dosar

Astfel, se arată în motivarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti, prin care Virgil Baciu şi Camelia Andruşenco au fost arestaţi preventiv, în luna iunie, femeia i-a cerut fostului preşedinte al ANRP să o ajute pe o prietenă să i se soluţioneze mai rapid un dosar de despăgubiri, ocazie cu care Baciu a solicitat 15% din suma obţinută.
Pe 13 iulie, Andruşenco a venit la sediul ANRP însoţită de prietena sa, iar Baciu i-a cerut unei funcţionare de la Departamentul Plăţi, pe care acesta nu îl coordona, să îi aducă în birou dosarul acesteia şi să îi explice de ce acte mai are nevoie pentru finalizarea procedurii.
La sfârşitul lunii iulie, cele două s-au reîntors în biroul lui Baciu, iar acesta a luat din nou legătura cu aceeaşi funcţionară şi i-a cerut să facă demersurile necesare pentru finalizarea procedurilor de soluţionare a dosarului privind despăgubirile cuvenite titularilor.
Deoarece, din cauza unei erori apărute în documentele din dosar, doar o parte din despăgubiri au fost plătite, Baciu a contactat-o pentru a treia oară pe funcţionară şi i-a cerut să corecteze greşeala şi să facă demersurile pentru plata despăgubirilor.
Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Remus Virgil Baciu, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru trafic de influenţă, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). În acelaşi dosar a fost arestată Camelia Teodora Andruşenco, persoană fără calitate specială, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă, precizează DNA.
Categorie articol: 

Comentarii