Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bacalaureatul de toamna a inceput fara probleme

De ieri a inceput sesiunea de toamna a bacalaureatului, la care s-au inscris 1.686 de candidati. Din promotia curenta sint inscrisi 1.007 candidati, iar din cele anterioare 679. Proba orala la limba si literatura romana este sustinuta de mai putini candidati, pentru ca majoritatea a promovat aceasta proba in sesiunile anterioare.
Examenul de bacalaureat se sustine in cinci centre de examinare stabilite la: "Brancoveanu", "Nenitescu", "Cerna", "Balcescu" si "Saligny". Evaluarea lucrarilor se va realiza la Grupul Scolar "Edmond Nicolau". Pentru proba orala de limba si literatura romana s-au inscris 422 de candidati. Cei mai multi sint la centrul de la "Brancoveanu" - 143. La "Nenitescu" sint 120, la "Saligny" - 71, la "Balcescu" - 54, iar la "Cerna" - 34.
Comisia de examinare de la Colegiul National "Nicolae Balcescu", formata din profesoarele Tatiana Groszos si Lenuta Popovschi, a apreciat ca examenul merge destul de bine, desi nu toti candidatii au putut obtine note maxime. La acest centru de examinare au fost repartizati candidati de la: Liceul "Iorga", Liceul de Arta, Liceul "Sebastian", Grupul Scolar "Angelescu" Ianca, Grupul Scolar "Ana Aslan", Liceul Economic "P.S.Aurelian", Grupul Scolar "Oncescu" Ianca, Liceul Pedagogic "Perpessicius", Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Economic "Ion Ghica" si Colegiul National "Balcescu". Cei mai multi candidati provin de la Colegiul Economic "Ion Ghica". Vicepresedintele comisiei de examinare de la Centrul "Balcescu", profesoara Mimi Iosif, a precizat ca nu au fost probleme si ca examenul se desfasura conform metodologiei, pentru cei 54 de candidati ai probei. In aceeasi nota de liniste se desfasura ieri examenul si la centrul de la "Saligny". Acolo au fost organizate doua comisii de examinare pentru cei 73 de candidati, formate din profesorii: Carmen Aldea/ Raluca Ionescu si Nicolita Negoita/Horia Carlogea. Vicepresedintele comisiei de examinare, prof. Constantin Gherghinoiu, a spus ca totul se desfasoara conform regulamentului si ca nu au fost probleme de nici un fel, mai ales ca toti candidatii erau obligati sa-si lase bagajele in alta camera, iar proba, asa cum este ea conceputa, cu accent pe comunicare, este greu de picat.
Miine are loc proba orala la limba si literatura moderna, iar joi candidatii vor sustine prima proba scrisa din cadrul examenului de bacalaureat, cea la limba si literatura romana. Pe 25 august are loc proba obligatorie a profilului, pe 26, proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, iar pe 27, proba la alegere
dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare
specializarii.
Afisarea rezultatelor se va face pe 29 august, iar depunerea
contestatiilor are loc in aceeasi zi, de la ora 16.00 pina la 20.00.
Rezultatele finale se vor afla pe 1 septembrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii