Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bacalaureatul de toamnă! Rebreanu şi Călinescu, autorii care au “picat” la proba de limba română

• proba scrisă a fost susţinută ieri de circa 300 de candidaţi brăileni • examenul continuă vineri cu proba obligatorie a profilului şi specializării

 

Absolvenţii brăileni au susţinut ieri proba scrisă la limba şi literatura română, iar la eseul le-a “picat” romanul. Concret, cei de la Real şi Tehnologic au avut de realizat un eseu în care să prezinte particularităţile unui text studiat aparţinând lui Liviu Rebreanu sau George Călinescu. Colegii lor de la Uman şi Pedagogic, tot la eseu, au avut de realizat caracterizarea unui personaj dintr-un roman scris de Rebreanu sau Călinescu. Primele două părţi au fost comune pentru ambele profilurile şi au vizat, printre altele, realizarea unui text în care să argumenteze dacă realizarea unei creaţii valoroase implică sau nu un efort de durată.

Proba de ieri s-a desfăşurat în două centre de examen - Colegiul Tehnic “C. D. Neniţescu” şi Liceul Teoretic “Panait Cerna”. Potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, la testare au fost aşteptaţi 335 candidaţi, din care 286 au fost prezenţi şi 49 absenţi.

Bacalaureatul de toamnă continuă, vineri, 23 august, cu proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august are loc proba la alegere a profilului şi specializării. 

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se desfăşoară în zilele de 27 august şi 28 august, evaluarea competenţelor digitale  are loc în zilele de 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.
Categorie articol: 

Comentarii