Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bacalaureatul de toamnă, a doua şansă pentru absolvenţii de liceu

• a doua sesiune a examenului va avea loc în perioada august-septembrie • probele scrise încep pe 21 august

 

Absolvenţii din seria curentă sau din seriile anterioare care nu au reuşit să treacă de examenul maturităţii mai au o şansă, în sesiunea de toamnă. Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a bacalaureatul a început a doua zi după afişarea rezultatelor finale, adică pe 11 iulie, şi s-au încheiat pe 14 iulie.

Bacalaureatul de toamnă va debuta cu probele scrise, urmând ca evaluarea competenţelor să se desfăşoare după încheierea acestora. Pe 21 august se va desfăşura proba scrisă la limba şi literatura română. Pe 23 august, este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 24 august, cea la alegere a profilului şi specializării. Între 25 şi 28 august, candidaţii vor da proba orală la limba română, pe 29 - 30 august, competenţele digitale, iar în zilele de 30 şi 31 august va avea loc proba orală într-o limbă străină. Primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16.00 - 20.00. Pe 6 septembrie, se vor afişa rezultatele finale la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului.

Reamintim că în prima sesiune a BAC-ului rata de promovabilitate la Brăila a fost de 81,15%, judeţul nostru ocupând locul 5 în ierarhia naţională. La examen s-au înscris 1.632 de candidaţi, 1.411 din seria curentă şi 221 din seriile anterioare. Dintre cei 1.586 de absolvenţi prezenţi la probe, 299 nu au reuşit să obţină media de trecere.
Categorie articol: 

Comentarii