Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bacalaureat torid

De ieri a inceput sesiunea a doua a examenului de bacalaureat, in plina canicua. Desi temperatura afara era departe de a fi una confortabila, candidatii se prezentau relativ bine. La Centrul de la Grupul Scolar "Panait Istrati" candidatii asteptau in curtea scolii sa le vina rindul sa raspunda. Emotiile erau tinute sub control. Cei care au iesit de la examen spuneau ca si profesorii sint intelegatori, ca ii mai ajuta atunci cind au nevoie. Cei mai multi au luat note bune. Candidatii mai spuneau ca ii deranjeaza caldura, dar ca nu au ce sa faca, trebuie sa-si dea examenul.
Presedintele comisiei de bacalaureat, prof. univ. dr. Marin Marin, de la Universitatea Brasov, a spus ca in primele ore ale diminetii toti candidatii s-au descurcat, nu a picat nimeni. "Examenul s-a desfasurat pina acum intr-o sala de la primul etaj, dar acum ii vom muta, la sugestia inspectorului general, intr-o sala mai racoroasa pentru ca dupa ora 11.00 a crescut foarte mult temperatura si nu se mai putea. Este greu cu caldura. Le-am pus si apa la dispozitie, pentru ca cei care au nevoie sa se poata servi. Nu am avut cazuri speciale, cu candidati carora sa li se fi facut rau, au venit toti cei inscrisi, insa, din pacate, unii au promovat cu cinci, o nota care nu da prea multe sperante pentru proba scrisa. Profesorii au vrut sa le dea o sansa. Singurul lucru pe care nu am reusit sa-l rezolvam este caldura. Eu vin de la Brasov si ma adaptez mai greu acestor temperaturi foarte mari. Este ca la fusul orar. De la 27 de grade Celsius sa ajung intr-o zi la 37 nu este prea usor", a spus seful comisiei.

Nu a picat nimeni

Din cauza caniculei comisia a hotarit ca examenul oral sa se desfasoare doar pina la ora 14.00, urmind sa fie reluat a doua zi.
Inspectorul scolar general Lilliana Tudoran a controlat astazi ambele centre de examen si a constatat ca lucrurile se desfasoara asa cum ar trebui chiar daca este foarte cald. Pentru a ajuta cit de cit candidatii, a trimis de la ISJ doua ventilatoare pentru salile in care se tine examenul si a recomandat mutarea unei sali de examen pentru ca in cea aleasa era mult prea cald. "Examinarile decurgeau ieri conform graficului, chiar daca era foarte cald. Am spus sa se schimbe sala de examen pentru ca era inuman sa tii candidatii in caldura aceea. La Grupul Scolar "Brancoveanu" era ceva mai racoare pentru ca si salile sint in zone mai umbroase. Din pacate, alta varianta pentru cel de-al doilea centru de examen nu am avut decit la "Istrati". Pina acum nu au fost probleme si, din cite stiu, nici nu a picat cineva", a spus inspectorul general Lilliana Tudoran.
Probele orale vor continua azi cu limba si literatura romana, iar pe 23 si 24 august se vor sustine probele orale la limbile moderne. Probele scrise incep tot cu limba si literatura romana, pe 28 august, apoi, pe 30 se va sustine proba obligatorie a profilului, iar pe 31 august se va da proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii. Ultima proba, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, se va da pe 1 septembrie. Rezultatele preliminare se vor afisa pe 4 septembrie si tot in aceesi zi se vor depune si contestatiile, intre orele 16.00-20.00. Lucrarile contestate se vor corecta in zilele de 5 si 6 septembrie, iar rezultatele finale se vor afla pe 7 septembrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii