Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Băutura nu se «pupă» cu volanul. Dosare penale pentru şoferi băuţi

•un brăilean care a consumat alcool şi apoi s-a urcat la volan a produs o tamponare pe strada Eroilor din municipiu • acesta nu a mai reuşit să aprecieze distanţa faţă de o maşină care circula din sens opus şi a lovit-o • alţi doi şoferi brăileni au fost depistaţi în trafic băuţi

 

Sâmbătă seară, după ce a consumat alcool, un brăilean a plecat cu maşina. La un moment dat, probabil, banda lui de mers i s-a părut mai mare decât era în realitate, aşa că s-a apropiat prea mult de axul drumului, nu a mai aproximat bine distanţa faţă de maşina care circula din sens opus şi a lovit-o. Această scenă s-a petrecut în cartierul Vidin, pe strada Eroilor, în jurul orei 19.50. Din fericire, nu au existat victime, ci doar pagube materiale. Poliţiştii au fost anunţaţi despre acest incident rutier, iar două echipaje şi-au făcut apariţia la faţa locului. Ambii şoferi implicaţi în tamponare au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatele au arătat că bărbatul care a provocat incidentul avea 1,05 mg/l în aerul expirat, în timp ce cel de-al doilea conducător auto nu s-a atins de alcool înainte de a se urca la volan. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

În urmă cu câteva zile, poliţiştii au mai depistat în trafic, pe raza judeţului, şoferi care au băut alcool şi apoi s-au urcat la volan. Spre exemplu, un bărbat de 43 de ani, din Tichileşti, a fost oprit în trafic pentru control, în localitatea menţionată. Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a arătat o îmbibaţie alcoolică de 0,42 mg/l. Ulterior, şoferul a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În acest timp, un alt şofer a fost oprit în trafic, tot pentru control, pe Calea Galaţi din municipiu, de către lucrătorii Biroului Ordine Publică. Conducătorul auto în vârstă de 32 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,65 mg/l. Bineînţeles, şoferul a fost dus la spital, pentru probe biologice.

Un alt conducător auto băut a fost descoperit în trafic, în urma unui control, pe raza localităţii Chiscani. Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, din municipiu, a fost oprit pe DJ 212 de către poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Brăila. Testat cu etilotestul, oamenii legii au constatat că şoferul avea o îmbibaţie alcoolică de 0,57 mg/l, aşa că l-au condus la spital pentru probe biologice.

În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Categorie articol: 

Comentarii