Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Băutura la volan provoacă accidente rutiere

Doi şoferi care au băut alcool înainte de a se urca la volan au fost implicaţi în accidente rutiere, în a doua zi de Paşte. Un conducător auto din Galaţi s-a prezentat la Serviciul Rutier Brăila, în jurul orei 18.10, pentru a sesiza că înainte cu aproximativ jumătate de oră a fost implicat într-un accident rutier soldat cu avarierea maşinii sale. Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul arătând că şoferul avea în aerul expirat 0,55 mg/l alcool pur, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele gălăţeanului a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Cel de-al doilea accident rutier a avut loc la ora 20.15. Conducătorul auto Constantin S. din municipiu, în timp ce conducea maşina pe DJ 202B, între localităţile Gemenele şi Movila Miresii, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra volanului şi a ieşit în afara şoselei, unde s-a lovit de un copac, apoi s-a răsturnat. Şoferul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. După ce a primit îngrijirile medicale, acesta a fost lăsat să plece acasă, internarea nefiind ncesară în cazul său.
Testat de către poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, aşa că i-au fost recoltate probe biologice de sânge. Oamenii legii au întocmit dosar de cercetare penală.
De menţionat că pe acelaşi drum judeţean - DJ 202B -, preotul din Movila Miresii şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier, la finalul lunii martie. Şi în cazul său, poliţiştii au stabilit că nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum. Mai exact, carosabilul este plin de cratere, aşa cum ne-au povestit locuitorii din Movila Miresii.

 
Categorie articol: 

Comentarii