Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPDATE Victima a decedat. Bătrân într-o baltă de sânge pe marcajul pietonal

ieri dimineaţă, un bătrân de 87 de ani a fost accidentat grav în timp ce traversa regulamentar pe marcaj în zona Piaţa Mare • acesta se angajase în trecerea străzii Griviţa şi a fost izbit de un autoturism care a virat stânga şi nu i-a acordat prioritate • bătrânul a fost accidentat grav la cap, pe şosea fiind o baltă de sânge, ieri medicii luptând pentru a-l menţine în viaţă

 

ȘTIRE ACTUALIZATĂ Potrivit Poliției, bătrânul lovit, miercuri, pe trecerea de pietoni a decedat. Acesta era internat la Secția Terapie Intensivă în stare foarte gravă, medicii fiind rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. În această situație se schimbă încadrarea juridică a faptei, din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Bătrân ajuns în stare gravă la spital, după un accident grav produs pe strada Griviţei, în zona Piaţa Mare. Evenimentul rutier s-a produs la ora 10.30, în timp ce un brăilean de 87 de ani traversa pe marcajul pietonal, la culoarea verde a semaforului. Un şofer a virat stânga, având şi el verde, dar nu i-a acordat prioritate pietonului. El a fost preluat de ambulanţă, însă medicii erau ieri rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

După cum au stabilit poliţiştii în urma cercetărilor, un şofer de 20 de ani din Brăila conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918, iar la intersecţia cu strada Griviţei a efectuat viraj la stânga şi a lovit un pieton de 87 de ani, din Brăila, care se angajase în traversarea regulamentară a străzii. A rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Ieri, starea pietonului accidentat era extrem de gravă, el fiind internat la Terapie Intensivă sub supravegherea medicilor. Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila ne-au comunicat faptul că victima de 87 de ani a suferit politraumatism prin accident rutier, fracturi craniene multiple, hemoragii multiple, stare alterată. Pacientul era instabil hemodinamic şi respirator. Prognosticul era rezervat.

După cum v-am informat în ediţia online şi după cum se vede şi în fotografiile postate, pensionarul a fost lăsat într-o baltă de sânge, după ce a fost lovit de maşină. Imediat după accident, mai multe persoane au sărit să îl ajute pe bărbatul accidentat, căruia îi sărise şapca de pe cap şi pe jos era şi bastonul care îl ajuta în deplasare. “Nu cred că mai scapă, este mult sânge pe jos, l-a lovit la cap. Săracul de el, şi traversa pe marcaj. Oricum şoferul trebuia să fie atent şi să îi acorde prioritate”, ne-a spus un martor.

Traficul în zonă a fost blocat parţial, mai multe echipaje de poliţie fiind în zonă după producerea accidentului pentru dirijarea circulaţiei.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii