Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bătrână de 100 de ani, premiată de primar

O femeie din Brăila a împlinit, ieri, vârsta de 100 de ani, serbându-şi ziua alături de nepoţi şi strănepoţi. Centenara a rămas surprinsă când pe uşa apartamentului în care locuieşte a intrat chiar primarul municipiului, Aurel Simionescu, însoţit de directorul Direcţiei de Asistenţă Socială, Nicoleta Oancea, şi de alţi reprezentanţi ai Primăriei. Edilul oraşului i-a dăruit brăilencei un tort, un buchet de flori, o diplomă şi un plic cu suma de 500 de lei.
Patru generaţii s-au reunit în apartamentul cu o cameră din zona Piaţa Mare pentru a o sărbători pe centenară. "Am ajuns bine la 100 de ani. Pe la 85 de ani m-am îmbolnăvit şi nu am mai putut să umblu, să merg la piaţă", este regretul Georgetei Balasiade.
Femeia are o poveste impresionantă de viaţă. În tinereţe, şi-a însoţit soţul marinar în călătorii pe vas, plimbându-se de-a lungul Dunării de la Tulcea până la Porţile de Fier. Nu a avut copii, însă tot timpul a dovedit o dragoste imensă pentru cei mici, îngrijindu-i pe toţi care-i ieşeau în cale. După ce a rămas văduvă, în urmă cu 30 de ani, o nepoată din partea surorii sale a luat-o în grijă.
În 2010, Georgeta a intrat în comă, rămânând în această stare timp de 3 luni. "Toţi medicii mi-au spus că nu va mai trăi, însă, iată, că trăieşte şi azi. Când a ieşit din comă, se purta ca un copil, nu mai ştia nici să mănânce, nu-şi mai recunoştea casa. Am învăţat-o pas cu pas. Acum, se descurcă să meargă singură până la baie, ajutându-se de un baston. Ia medicamente zilnic", ne-a povestit nepoata centenarei.

 
Categorie articol: 

Comentarii