Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bătrână înşelată cu 11.800 lei de o vânzătoare ambulantă

Încă o bătrână a căzut victimă unei false vânzătoare de produse promoţionale. Aceasta i-a băut la uşă, iar femeia nu s-a gândit că ar fi o problemă dacă îi dă voie să intre în casă. După plecarea "vânzătoarei" s-a constatat lipsa banilor şi s-a dat alarma la poliţie.
Zilele trecute, a intrat în atenţia poliţiei cazul unei brăilence de 87 de ani, care a permis accesul în apartamentul ei unei femei necunoscute, care dorea să-i ofere spre vânzare anumite produse. Planurile comerciantei erau însă cu totul altele şi au fost duse la bun sfârşit. "Suspecta i-a prezentat victimei produsele în bucătărie, iar o complice a acesteia se pare că a intrat în imobil, fără să fie văzută de proprietară, şi i-ar fi sustras suma de 11.800 lei. La câteva ore după plecarea comerciantei, victima a constatat lipsa banilor şi a anunţat poliţia", a precizat scms. Jenel Sogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt şi sunt continuate cercetările pentru identificarea autorilor faptei. Şansele ca bătrâna să îşi recupereze banii sunt însă destul de mici.
Poliţiştii reamintesc brăilenilor, în special celor bătrâni, care locuiesc singuri şi nu se pot apăra în cazul unor vizite nepoftite, să îşi ia măsuri pentru a nu fi victime ale unor astfel de infracţiuni.
În primul rând, atunci când se trezesc cu anumiţi "vânzători" la uşă, oamenii trebuie să verifice documentele de identitate şi pe cele de serviciu ale persoanelor care spun că reprezintă diferite instituţii. Este foarte important să nu dea crezare spuselor unor necunoscuţi şi să nu permită accesul acestora în locuinţă. Pentru efectuarea de lucrări de întreţinere sau reparaţii ale locuinţei, brăilenii sunt sfătuiţi să apeleze doar la firme autorizate, ca să nu aibă surprize. "Nu înmânaţi bani sau bunuri de valoare persoanelor care pretind că au fost trimise de un membru al familiei. Luaţi legătura cu ruda respectivă, pentru a verifica acest lucru. Nu vorbiţi despre bunurile pe care le deţineţi acasă, cu persoane necunoscute, care intră în discuţie cu dumneavoastră aparent întâmplător", mai recomandă poliţiştii.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii