Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bătaie soră cu moartea între ciobani la Romanu

Procurorul criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Nicolae Florin Costea, în vârstă de 23 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor. Pe 16 mai 2014, Costea l-a înjunghiat pe ciobanul Adrian Băilă cu cuţitul în abdomen, perforându-i peretele abdominal, parte din peritoneu (epiploonul) şi ficatul. Leziunile i-au pus victimei viaţa în primejdie.
Nicolae Florin Costea a fost angajat cioban la stâna lui Marian Nicolae împreună cu un alt tânăr, Adrian Băilă, care avea să devină victimă. Respectiva stână se află pe islazul comunei Romanu, în vecinătatea altora două la care lucrează, printre alţii, Ionel Huţanu şi Sevastian Muşat.
În ziua de 16 mai a.c., precizează anchetatorii, Costea a plecat la păşunat cu o parte din oi, iar Băilă a rămas la stână cu celelalte, respectiv oile care urmau să fie mulse. La ora 17:00, în stare de ebrietate, inculpatul Nicolae Costea a adus oile la stână şi, din neatenţie, le-a amestecat cu cele rămase în grija lui Adrian Băilă. Cum era de aşteptat, Băilă i-a adresat reproşuri colegului, pentru că trebuia să aleagă oile din nou, una câte una, şi să le separe. Îndemnat de alcool, ciobanul s-a dezlănţuit.

Aburii alcoolului l-au transformat în cuţitar

"Înculpatul a încercat să lovească partea vătămată cu un băţ în cap, acesta din urmă a prins băţul cu ambele mâini, încercând să-l dezarmeze, iar în aceste împrejurări, profitând de faptul că persoana vătămată avea mâinile ridicate deasupra capului, inculpatul a scos dintr-un buzunar un cuţit tip briceag cu lungimea totală de 20 de centimetri, din care lama 9 centimetri, cu care a înjunghiat-o pe persoana vătămată o singură dată, în partea dreaptă a abdomenului", precizează procurorul criminalist. Costea a împlântat toată lama cuţitului în trupul lui Băilă, ca să-l omoare.
Cu toate că era grav rănit, tânărul a reuşit să-l dezarmeze pe atacator, apoi s-a refugiat la stâna vecină, a lui Ionel Huţanu. Manifestându-se în continuare deosebit de agresiv, Nicolae Costea l-a urmărit pe Băilă, însă Huţanu l-a alungat, aplicându-i vreo două-trei lovituri de bâtă pe spate. Costea a continuat să se manifeste agresiv şi s-a dus la stâna vecină, unde se afla Sevastian Muşat. La rândul său, Muşat l-a pălmuit şi i-a tras mai multe lovituri de bici pe spate, ca să-l facă să se liniştească.
Între timp, la faţa locului şi-au făcut apariţia o ambulanţă şi un echipaj de poliţie care l-a preluat pe inculpat.
Adrian Băilă a fost internat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, în urma intervenţiilor chirugicale medicii reuşind să-i salveze viaţa.
Nicolae Costea a suferit şi el leziuni uşoare, după ce a fost ciomăgit de ciobanii de la stânele vecine, însă nu a formulat plângere penală. A fost arestat preventiv pe 17 mai 2014, judecătorii considerând că "are un potenţial infracţional ridicat, pe fondul consumului de alcool". Spre exemplu, în 2009, Costea a fost sancţionat cu amendă administrativă, după ce l-a lovit pe un bărbat cu cuţitul, rănindu-l uşor.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii