Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bătaie pe scaun la Spitalul Judeţean

* potrivit declaraţiilor doctorului Mihăilescu, Rodica Sin a fost cea care a provocat scandal şi le-a interzis accesul în birou membrilor comitetului director * niciunul dintre cei doi manageri nu este dispus să cedeze

Managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Rodica Sin, îl acuză pe dr. Ştefan Mihăilescu că ar fi intrat abuziv în biroul ei şi chiar ar fi bruscat-o. La rândul său, dr. Mihăilescu susţine că nu s-a întâmplat nimic şi asta pentru că el a cedat şi că, în realitate, Rodica Sin a început să facă scandal.
Conflictul dintre cei doi a izbucnit ieri, după ce dr. Mihăilescu s-a prezentat pentru a-şi relua funcţia de manager, însoţit de membrii comitetului director, asta după ce instanţa de judecată l-a repus în drepturi. Pe de altă parte, Rodica Sin îşi exercită în continuare prerogativele funcţiei, întrucât ordinul de numire al interimarului nu a fost suspendat de instanţă şi nici revocat de ministrul Sănătăţii.
Managerul interimar, Rodica Sin, ne-a declarat că dr. Mihăilescu a venit însoţit de cinci membri ai comitetului director, a intrat în birou în mod abuziv, spunându-i că pune în aplicare o hotărâre judecătorească. "I-am zis d-lui Mihăilescu că nu există o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. L-am rugat să mai aibă răbdare, să lase angajaţii să îşi facă treaba şi să nu mai manipuleze masele, pentru că asta face. Instanţa nu a anulat dispoziţia mea şi nu a spus că d-lui îşi poate exercita atribuţiile de manager. După această încercare de a dialoga, dumnealui s-a dus violent la uşă şi i-a invitat pe ceilalţi membri. M-a îmbrâncit cu umărul de perete, m-a bruscat, a deschis uşa şi i-a invitat în birou. Atunci juristul îmi citea deja dispoziţiile prin care să vacantez postul. Eu am şi imagini video, sunt camere de luat vederi în birou şi le voi face publice. O să merg să îmi scot şi certificat medico-legal", a povestit managerul interimar al spitalului. Rodica Sin mai susţine că nu se va lăsa intimidată în niciun fel şi îşi va exercita în continuare atribuţiile de manager. "Sunt hotărâtă să merg mai departe, atâta timp cât între noi există legea. Totuşi, nu trebuie să uităm cei şapte ani de acasă, trebuie să ne comportăm civilizat. Să nu bruscăm, să nu lovim, nu aşa se rezolvă lucrurile. Comportamentul dl. Mihăilescu a depăşit orice limită. Lucrurile o să se rezolve pe cale legală, pentru că pe cale amiabilă nu se poate. Există o urmărire penală împotriva d-lui Mihăilescu, asta îmi dă dreptul să îi suspend contractul de muncă. Se pare că la Spitalul Judeţean problemele se rezolvă cu bătaie. Oricum nu mă intimidează şi îmi voi continua activitatea", a mai spus Rodica Sin.

"Dânsa a făcut un adevărat circ în birou şi eu am încercat să limitez conflictul"

În totală contradicţie cu declaraţiile managerului interimar, dr. Ştefan Mihăilescu susţine că lucrurile au avut o altă turnură, scandalul fiind provocat chiar de cea care aduce acuzaţiile. Dr. Mihăilescu ne-a declarat că a purtat doar o discuţie cu Rodica Sin, însă, după ce a văzut reacţia furtunoasă a acesteia, a decis să cedeze. "Eu m-am dus la lucru, iar dânsa a început să facă scandal, să îmbrâncească membrii comitetului director. Domnul prefect m-a sunat şi m-a rugat să merg pentru a purta o discuţie. Nici eu şi nici dl. prefect nu ne-am gândit că se va ajunge la asemenea acuzaţii. Oricum, dânsa face exact invers, în condiţiile în care ea a făcut un adevărat circ în birou, iar eu am încercat să limitez conflictul. Există o decizie a instanţei, eu personal am ridicat-o şi o are şi d-na Sin, însă ea minte. Interimatul nu se suspendă de către instanţă, ci se suspendă automat în momentul în care apare titularul de post", a precizat dr. Ştefan Mihăilescu. Acesta s-a declarat dezamăgit de faptul că, în ultimul timp, imaginea Spitalului Judeţean Brăila a avut de suferit, fiind "murdărită" de tot felul de acuzaţii şi conflicte, astfel că se vorbeşte numai de plângeri penale, furturi de acte sau intrări abuzive. Mai mult, dr. Mihăilescu spune că şi angajaţii spitalului se plâng de ceea ce se întâmplă în unitatea medicală, în condiţiile în care ar trebui să se rezolve problemele cu adevărat importante. "Suntem oripilaţi, genul acesta de persoane nu a existat la noi. Eu în continuare îmi desfăşor activitatea de manager, în niciun caz nu fac ceea ce face d-na Sin. Trebuie rezolvate probleme care sunt foarte grave, sunt probleme cu salariile, s-au rupt relaţiile de muncă, nu există comitet director. Toţi angajaţii se plâng, nu este posibil aşa ceva. Dacă până nu de mult se vorbea despre înfiinţarea UPU, cea mai bună unitate din ţară, apoi activitatea managerială a fost cotată ca fiind foarte bună, plus că spitalul nu figura pe lista celor cu datorii foarte mari, acum a apărut cearta. Eu îmi voi face datoria de manager, asta dacă nu apare o nouă demitere. Sunt într-o perioadă în care stau deoparte şi aştept. Oare nimeni nu va lua nicio poziţie, nimeni nu vrea să vadă care este realitatea!", a declarat dr. Ştefan Mihăilescu.
La rândul său, directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Judeţean, Puşica Răuş, a susţinut declaraţiile dr. Mihăilescu, acuzându-l pe managerul interimar că a blocat intrarea în birou a membrilor comitetului director. Mai mult, directorul de îngrijiri a adăugat că Rodica Sin li s-a adresat cu un ton dictatorial, spunându-le că nu intră nimeni în birou fără acordul ei, moment în care dr. Mihăilescu a intervenit şi a aplanat conflictul. "Dl. Mihăilescu a intrat în birou şi s-a aşezat pe scaun şi i-a spus d-nei director că are o hotărâre judecătorească, apoi ne-a chemat pe noi, membrii comitetului director în birou. D-na Sin ne-a spus pe un ton dictatorial: «Nu intră nimeni aici până nu vă chem eu!» Ne-a blocat intrarea, mie punându-mi mâinile pe torace. În acel moment, dl. Mihăilescu ne-a rugat să mergem la locurile noastre de muncă, spunându-ne că ne va chema după ce se întoarce de la prefectură. Trebuie să vă spun că vin zilnic în contact cu angajaţii spitalului şi că aceştia sunt dezorientaţi. Este o situaţie conflictuală care ne afectează munca", ne-a declarat mai declarat Puşica Răuş. Probabil că înregistrările video la care s-a referit Rodica Sin ar putea face lumină în acest caz. Asta în situaţia în care ar fi date publicităţii integral. Vom reveni.
Like / Share

Comentarii