Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bătaie cu răngi şi cuţite, la Dudescu

Trei localnici din satul Dudescu au ajuns la spital cu multiple leziuni, după ce au fost bătuţi crunt de mai mulţi tineri. Scandalul a izbucnit atunci când una dintre victime a încercat să-i ia apărarea unui băiat de 9 ani, care era pălmuit de agresori. Pentru că s-a băgat între ei, brăileanul s-a ales cu mai multe lovituri de cuţit în cap şi în burtă. De acelaşi tratament au avut parte parte şi fraţii săi, care, aflând de incident, le-au cerut socoteală agresorilor, conflictul degenerând într-o bătaie generală în care unul dintre ei a fost înjunghiat în gât, la câţiva centimetri de jugulară.

{flv}20bataie_002{/flv}

Totul s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, pe şoseaua principală din Dudescu, unde un copil de 9 ani se distra cu un pistol cu bile, de jucărie. Din greşeală, băiatul a nimerit cu o bilă un tânăr de 25 ani care trecea prin zonă împreună cu alţi trei tovarăşi, toţi aflându-se în stare de ebrietate. Cel lovit s-a enervat şi l-a luat la palme pe băieţel, înjurându-l de mama focului. Văzând scena, un alt sătean, tot de 25 de ani, care trecea pe drum a intervenit în apărarea copilului, ceea ce i-a enervat la culme pe scandalagii. Aceştia au sărit asupra sa cu cuţitele, înjunghiindu-l în burtă, după care au fugit. Fratele victimei, care îl însoţea în momentul atacului, nu a apucat să intervină în niciun fel, însă i-a recunoscut pe agresori şi le-a povestit incidentul celorlalţi doi fraţi ai săi. Aceştia s-au dus glonţ la locuinţa unuia dintre agresori, pentru a-i cere socoteală şi au dat buzna în curtea sa, unde se afla întregul grup de scandalagii. În câteva clipe a ieşit o încăierare în toată regula, în care fiecare a dat cu ce i-a venit la îndemână. Cuţitarii şi-au scos din nou armele, înjunghiindu-i pe cei doi intruşi şi aplicându-le câteva lovituri cu ranga. Cei doi fraţi au ajuns şi ei la spital, cu răni la cap şi tăieturi la gât. "A fost internat în secţia chirurgie un băiat de 18 ani ce prezenta o plagă prin tăiere retroauriculară şi laterocervicală stânga, un bărbat de 25 de ani, cu traumatism craniocerebal acut închis şi o plagă prin tăiere, şi un altul, de 29 de ani, cu traumatism cranio cerebral acut închis, plagă contuză occipitală stânga şi hematom orbital stang", a precizat dr. Marian Baciu, purtător de cuvânt al Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Brăila.

Poliţia a demarat o anchetă în acest caz, identificându-i rapid pe cei cinci suspecţi, care sunt cunoscuţi ca fiind violenţi, unii dintre ei având la activ condamnări anterioare pentru fapte comise cu violenţă. Pe lângă aceştia sunt cercetaţi însă şi fraţii primei victime, care au intrat fără drept în locuinţa cuţitarului. "La faţa locului s-au deplasat poliţişti de la Poliţia oraşului Însurăţei şi de la postul de poliţie comunal, care au stabilit că între două grupuri, unul format din cinci persoane şi altul din trei, a izbucnit un conflict spontan. Toate persoanele în cauză au fost identificate şi poliţiştii continuă cercetările faţă de ele, pentru săvârşirea infracţiunilor de port ilegal de cuţit, violare de domiciliu, distrugere şi lovire sau alte violenţe", a precizat subinspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.
Categorie articol: 

Comentarii