Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bătaie ţigănească cu gaşca lui Soare

* interlopii au fost atacaţi cu bâte, topoare şi pietre, aceştia fiind nevoiţi să se ascundă în autoturismele de lux cu care veniseră * dacă ei au scăpat teferi, doar unul dintre pasageri fiind rănit, cele două autoturisme de lux au fost făcute praf * printre maşinile distruse se numără chiar cea a lui Marian Dănuţ Soare, care era condusă de un apropiat de-al său * oamenii liderului din Obor au ajuns la km 10 după ce un agent de pază de la combinat, rudă cu unul dintre ei, i-ar fi anunţat că este atacat de hoţii de fier vechi

Interlopii din gaşca lui Soare au avut parte de o surpriză neplăcută sâmbătă seara, când maşinile de zeci de mii de euro le-au fost distruse în zona coloniei de la km 10. Culmea, cei care i-au pus pe fugă pe interlopi nu sunt membrii vreunei grupări rivale, ci doar nişte hoţi de fier vechi. Ţiganii i-au atacat pe locotenenţii liderului grupării din Obor cu bâte, topoare şi pietre, aceştia fiind nevoiţi să se ascundă în BMW-urile cu care veniseră. Printre maşinile distruse se numără chiar cea a lui Marian Dănuţ Soare, care era condusă de un apropiat de-al său. Interlopii au ajuns la km 10 după ce unul dintre agenţii de pază din zona fostului combinat i-ar fi anunţat că este asaltat de câţiva indivizi hotărâţi să fure fier vechi. Apariţia oamenilor lui Soare nu i-a intimidat însă deloc pe romii care sunt obişnuiţi să trăiască din furtul de fier vechi.
10tigani1Scandalul care a blocat circulaţia în zonă şi i-a pus pe fugă pe şoferii aflaţi în trafic s-a produs în ziua de 4 iunie, în jurul orei 19.00, pe DE 584, chiar în dreptul ansamblului de locuinţe de la km 10. Oamenii liderului din Obor au venit la faţa locului cu două BMW-uri, fără a se gândi vreun moment că vor pleca cu maşinile făcute praf. Unul dintre autoturisme este înmatriculat în Brăila, proprietar fiind Marian Constantin, zis "Dârdâilă", care se afla la volan. Cel de-al doilea îi aparţine lui Marian Dănuţ Soare, însă el nu era în maşină, aceasta fiind condusă de apropiatul său Iulian Emilio Hrehorec (21 ani). În afară de cele două autoturisme de lux, a mai fost distrus şi un "Renault" condus de un brăilean care se afla întâmplător în zona producerii atacului. Supăraţi nevoie mare că nu au fost lăsaţi să fure fier vechi, patru indivizi de etnie romă au pus mâna pe două bâte, un topor şi câteva cataroaie şi au început să lovească în stânga şi în dreapta, fără să îi doară sufletul că distrug maşini scumpe. Şoferii BMW-urilor, în care se mai aflau şi alţi pasageri, unul dintre aceştia fiind şi rănit, au fost nevoiţi să se baricadeze în maşini, pentru a se feri de furia hoţilor. Atacatorii au spart parbrizele maşinilor, au lovit cu putere portierele şi capotele, provocând pagube serioase. Interlopii nu au reacţionat în niciun fel, mai ales că, unul dintre ei, respectiv Hrehorec, este condamnat la închisoare cu suspendare, pentru scandalul de la "Promenada Mall", iar o eventuală reacţie l-ar fi putut costa libertatea. Văzând vacarmul care se crease în zonă, nişte cetăţeni au sunat până la urmă la 112 şi au solicitat intervenţia poliţiştilor. Între timp, însă, atacatorii şi-au luat tălpăşiţa.
Ieri dimineaţă, trei dintre cei patru care au distrus maşinile oamenilor lui Soare au fost săltaţi direct din pat de mascaţi, în urma unor descinderi efectuate la domiciliile lor din colonia de la km 10. Este vorba despre Laurenţiu Valentin Hoancă (26 de ani), Marius Iftincă (21 de ani) şi Radu Baliu (25 de ani). Cel de-al patrulea atacator, Daniel Ionuţ Mihalcea (20 de ani), se bucură încă de libertate, însă nu pentru mult timp. Surse judiciare ne-au informat că cei trei atacatori au fost deja reţinuţi pe bază de ordonanţă, ei fiind cercetaţi pentru infracţiunile de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a liniştii şi ordinii publice, distrugere şi vătămare corporală. De aceleaşi fapte este acuzat şi Daniel Mihalcea, care urmează să fie dat în urmărire la nivel naţional. În ceea ce le priveşte pe părţile vătămate, acestea au depus plângere, în urma expertizei tehnice a autoturismelor urmând să se stabilească şi valoarea prejudiciului creat. În faţa oamenilor legii, interlopii ar fi declarat că, de fapt, s-au dus în zona combinatului pentru a-i duce pachet unui agent de pază, rudă cu unul dintre ei, şi nicidecum pentru că agentul le-ar fi solicitat ajutorul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii