Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Băsescu spune că proiectul USL pentru un Parlament cu 300 de membri va fi sprijinit şi de putere

În timpul consultărilor, Băsescu a declarat la un moment dat că "poporul s-a pronunţat, vrea Parlament cu 300 de parlamentari". "Aşa facem, noi am depus proiectul de lege, dnul Boc a spus că nu-l votează, dar cred că dv îl puteţi răzgândi. (...) Noi am depus proiectul, dnul Boc nu-l semnează, nu-l votează", a replicat Ponta.
"Vot sau nevot, daţi-i drumul în Parlament", a continuat Traian Băsescu, Ponta răspunzând că acesta este depus la Senat.
"Faceţi-l să treacă", a îndemnat Băsescu, Ponta sugerând că opoziţia singură nu poate garanta adoptarea unei asemenea legi.
"Deci, vă asigur că veţi avea tot sprijinul pentru 300 de parlamentari", a declarat preşedintele, răspunsul lui Ponta fiind: "Mulţumesc, am obţinut prea mult!".
Băsescu a sugerat apoi că se aşteaptă la rându-i ca opoziţia să fie mai deschisă faţă de propunerile puterii privind reorganizarea. "Problema este legată de solicitarea dvs de a amâna reforma administrativă. Deci din partea mea, da, pentru că este obiectiv al meu, reducerea la 300 a numărului de parlamentari, am întrebat poporul şi a răspuns DA.", a subliniat Băsescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii