Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Băsescu: Recomandarea Consiliului European pentru România e respectarea acordului cu FMI şi UE

Şeful statului a afirmat că la Consiliul European de vară s-a făcut evalurea simultană a programelor naţionale de reformă a tuturor statelor membre şi de asemenea au fost analizate programele de stabilitate şi convergenţă ale statelor membre şi analizate obiectivele asumate de participanţii în cadrul pactului Euro plus.
Acest "exerciţiu de coordonare" a fost reflectat într-un set de recomandări făcut tuturor statelor membre. "Recomandarea pentru noi a fost un singur rând: respectaţi acordul cu FMI şi cu UE", a spus Băsescu, care a precizat că, din acest punct de vedere şi în raport cu recomandările făcute către alte state, "România se află într-o poziţie extrem de favorabilă".
Preşedintele a explicat că recomandările pentru alte state au vizat în cele mai multe cazuri reforma în sistemul de pensii, reforma forţei de muncă şi a impunerii programelor de austeritate, paşi deja îndepliniţi de România în 2010 şi 2011.
Pe de altă parte, Băsescu a precizat că în cadrul acestui Consiliu s-a făcut bilanţul progreselor privind pachetul global economic convenit la Consiliul European din martie şi s-a finalizat acordul interguvernamental care va permite funcţionarea Mecanismului European de Stabilitate începând cu 1 ianuarie 2013.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii