Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Băsescu, reales preşedinte. De partid

Delegaţii de la Congresul PMP l-au votat în unanimitate pe Traian Băsescu drept preşedinte al partidului, acesta obţinând 480 de voturi din tot atâtea exprimate. „O să-mi asum responsabilitatea rezultatelor campaniei şi dacă rezultatele vor fi bune şi dacă vor fi mai puţin bune, pentru că noi plecăm de la premisa că trebuie să câştigăm locul întâi. Am convingerea că îmi voi asuma rezultatele foarte bune de la alegerile locale ce vor fi postamentul pentru ca, în toamnă, să fim un partid care va guverna România", a declarat Traian Băsescu, imediat după anunţarea rezultatului votului exprimat de către delegaţii cu drept de vot.
Congresul extraordinar al PMP a fost convocat pentru realegerea preşedintelui, în condiţiile în care instanţa a respins înregistrarea modificările statutului şi componenţei conducerii făcute în congresul anterior. În cadrul lucrărilor Congresului PMP vor avea loc alegeri atât pentru conducerea partidului, cât şi pentru membrii Comisiei de Cenzori şi ai Comisiei de Arbitraj şi Integritate.

Pe val

Liderul PMP, Traian Băsescu, le-a cerut candidaţilor partidului pentru primăriile din judeţul Iaşi să intre în campanie cu mentalitatea învingătorului, nu cu gândul să ocupe locul doi sau trei, dând exemplul său din 2000, când a intrat târziu în bătălia pentru primăria Bucureşti şi a câştigat-o.
Traian Băsescu a spus, sâmbătă, la Iaşi, în faţa a aproximativ 700 de membri PMP prezenţi la lansarea candidaţilor partidului pentru primăriile din judeul Iaşi, că nu vrea să audă că PMP se bate pentru locul doi sau trei la primării, cerându-le candidaţilor determinare şi hotărâre.
„Nu poţi să intri în competiţie şi să-ţi propui locul doi sau trei. O să spuneţi că PMP e un partid mic. şi ce dacă? Nu e chiar aşa de mic. Trebuie să plecăm de la mentalitatea învingătorului. În anul 2000, eram plecat cu treburi la Târgu Mureş, când m-a sunat liderul PD de atunci, Petre Roman, să mă cheme repede la Bucureşti. Am luat primul avion şi m-am dus la sediu, iar Roman mi-a spus că partidul e la patru la sută pe Bucureşti, iar candidatul la primărie avea doar unu la sută. Mi-a spus: «Traiane, trebuie să candidezi, să ridici scorul PD». Nimeni nu-mi dădea vreo şansă, dar eu voiam să câştig, nu doar să scot un procent bun pentru partid", a declarat Traian Băsescu.
Liderul PMP a spus că partidul trebuie să aibă mentalitate de primul loc, nu să fie o formaţiune oarecare. Totodată, Traian Băsescu a precizat că PMP trebuie să facă o campanie electorală cinstită, cu programe „realizabile şi credibile".
„Vechile partide vor veni cu toate gogoşile, cu drum spre Lună şi câte şi mai câte. Să facem o campanie cinstită, cu proiecte care pot fi implementate dacă vom câştiga alegerile", a spus Traian Băsescu.

 
Categorie articol: 

Comentarii