Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Băsescu îi răspunde lui Kelemen

"Nu-mi puteţi sugera să gândesc la fel ca domnul Kelemen Hunor. Eu spun că orice este posibil, în limita responsabilului. N-aş vedea niciun partid din coaliţie ca, pe motivaţii naţionaliste, etnice, să arunce ţara într-un derapaj, în instabilitate politică", a comentat preşedintele afirmaţia liderului UDMR, care, întrebat dacă Uniunea ar putea părăsi guvernarea, a răspuns că "orice este posibil, mai puţin să oprim gravitaţia".

23base1Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ieri că Uniunea îşi va definitiva poziţia privind reorganizarea sâmbătă, în cadrul CRU.
"Interesul nostru este în acest moment păstrarea coaliţiei, păstrarea stabilităţii politice, dar în acelaşi timp nu putem accepta nicio variantă care nu ţine cont de acele convenţii ratificate de România, care vorbesc inclusiv de minorităţi naţionale, şi nu putem accepta o variantă care nu ţine cont de interesele comunităţii maghiare pe termen mediu şi pe termen lung. În rest, orice este posibil, nu am luat o decizie, fiindcă nu ne-am adunat ca să luăm o decizie, vom continua consultările şi sâmbătă în CRU veţi cunoaşte poziţia noastră exactă, dar în grupurile reunite toată lumea a fost de acord cu acele principii despre care am vorbit şi decizia noastră se va contura în jurul acestor principii anunţate. (...) Orice reformă administrativă trebuie să ţină cont şi de aceste comunităţi, aceste minorităţi naţionale. Despre aceste lucruri vorbim, nu vorbim de graniţe, nu vorbim de astfel de lucruri şi nu interpretăm lucrurile şi propunerile în acest sens. Noi vorbim despre interesele naţionale şi interesele specifice comunităţii maghiare", a spus preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor a ţinut să precizeze că, în situaţia în care nu se va ajunge la o "cale de mijloc" între UDMR şi PDL, orice va fi posibil în continuare. "Noi am spus că nu suntem de acord cu cele opt regiuni transformate în opt judeţe, varianta asta nu va avea susţinerea noastră şi în rest discutăm în continuare (...) Orice este posibil, mai puţin să oprim gravitaţia", a mai spus Kelemen, întrebat fiind dacă Uniunea ia în calcul ieşirea de la guvernare în situaţia în care nu se ajunge la un "compromis", iar reorganizarea se va face oricum, conform spuselor şefului statului.
Categorie articol: 

Comentarii