Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bărbatul ucis într-o garsonieră din Obor a fost identificat

Anchetatorii brăileni au reuşit să îl identifice pe bărbatul care a fost ucis de tovarăşul de pahar, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o garsonieră din Obor. Este vorba despre Ghiţă Bontea (66 de ani), la origine gălăţean, care, în ultimii ani, îşi ducea traiul prin Brăila, muncind ocazional la o fermă din Vădeni. Victima, căzută în patima băuturii, se împrietenise cu criminalul şi mai dormea uneori pe la el, fără a se gândi vreun moment că va fi ucis chiar de acesta. Amprentele victimei au fost găsite printre cele prelevate de la oamenii străzii, cu ocazia unor razii, aflate în baza de date a Poliţiei brăilene. De asemenea, victima a fost identificată la morgă de un frate şi un nepot, urmând ca la recunoaştere să vină şi cei doi fii ai bărbatului, aflaţi la Arad. "Luni, la autopsie, s-au prelevat amprente ale victimei pe care le-am verificat în baza de date a Poliţiei. În urmă cu ceva timp, s-a făcut o amprentare a persoanelor fără locuinţă şi am identificat amprenta victimei", ne-a declarat procurorul criminalist Mădălin Năvădaru, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.
Deşi este gălăţean, Ghiţă Bontea a trăit prin alte oraşe din ţară, o bună perioadă stând la Petroşani, unde a lucrat într-o mină, apoi a venit la Brăila. Atât fratele său, cât şi ucigaşul Vasile Munteanu, au spus că ştiau despre Ghiţă că mai lucra pe la o fermă din Vădeni, unde mai şi dormea câteodată. Bărbatul căzuse în patima alcoolului şi obişnuia să mai stea la un pahar de vorbă cu Munteanu, acesta găzduindu-l uneori. Anchetatorii au avut de muncă pentru a stabili identitatea victimei, asta pentru că ucigaşul habar nu avea cum îl cheamă pe prietenul său de pahar, ştiindu-l ca pe un oarecare "Costică".
Reamintim că în noaptea de 16 spre 17 iunie, Vasile Munteanu (70 de ani) şi-a înjunghiat amicul de pahar în locuinţa sa de pe strada Hipodrom, bl B4, din cartierul Obor. El a comis crima dintr-un motiv stupid: şi-a adus aminte că, în urmă cu ceva timp, acesta l-a agresat.
Categorie articol: 

Comentarii