Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bărbatul care a batjocorit fetiţa de 12 ani riscă 10 ani de puşcărie!

Anchetă finalizată "la foc automat" în cazul bărbatului de 45 de ani care a făcut sex doi ani la rând cu o fetiţă de 12 ani (acum în clasa a VI-a) aflată în grija concubinei.
Procurorul Gheorghe Velea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila - magistratul care a supravegheat cercetările în acest caz tulburător - i-a propus, zilele trecute, judecătorului de drepturi şi libertăţi (şi a obţinut) arestarea preventivă a lui Vasilică Golea, bărbat în toată firea, dar cu apucături de pedofil. Acelaşi magistrat a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Vasilică Golea, pentru săvârşirea infracţiunii de "act sexual cu un minor". Potrivit art. 220 alin. 1,2 şi 4, lit. b din Codul penal, inculpatul de 45 de ani - care, hăituit de poliţişti, a încercat să scape ascunzându-se într-un beci - riscă între 3 şi 10 ani de puşcărie. Golea nu a putut fi acuzat de viol, pentru că minora de 12 ani a susţinut că a făcut sex cu el de bunăvoie(!) în condiţiile în care, prima dată, a spus că ar fi fost ameninţată.

Minoră abandonată la naştere

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Velea, în ziua de 15 mai 2016, poliţiştii s-au sesizat cu privire la faptul că "începând cu luna iulie 2014, Golea Vasilică a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu minora N. M., născută în anul 2003, aceasta aflându-se în plasament maternal la S. Iordănica, concubina inculpatului". Iniţial, minora - actualmente elevă în clasa a VI-a la o şcoală brăileană - a afirmat că ar fi fost ameninţată, însă ulterior a spus că nu a fost constrânsă în vreun fel să facă sex cu bărbatul de 45 de ani, ascunzând, însă, acest lucru mamei sale, la insistenţele inculpatului.
Drama minorei începe la scurtă vreme după ce a venit pe lume. Abandonată la naştere, fetiţa a fost dată în plasament familial brăilencei Iordănica S. Din martie 2013, femeia a trăit în concubinaj cu Vasilică Golea, care s-a mutat efectiv la domiciliul ei.
Potrivit declaraţiilor minorei, începând cu anul 2014, "la propunerea inculpatului Golea Vasilică, a întreţinut mai mutle raporturi sexuale, de fiecare dată cu acordul său, în timp ce se aflau în locuinţă. Tot la propunerea inculpatului, persoana vătămată nu a povestit despre cele întâmplate niciunei persoane". Nu i-a spus nimic nici mamei "adoptive" care i-a surprins, spun anchetatorii, "în mai multe rânduri, în ipostaze nefireşti". Femeia n-a bănuit, însă, că iubitul ei o înşeală cu fiica de 11 ani. Când, în cursul anului 2014, Iordănica s-a despărţit temporar de concubin, minora a insistat să se împace cu acesta.
În aprilie 2016, la domiciliul minorei s-a mutat Emil B., fiul legitim al Iordănicăi, care a ocupat o cameră separată de corpul de clădire unde locuieşte mama sa. În ziua de 8 mai 2016, precizează procurorul de caz, Iordănica S. a plecat pentru câteva zile în satul Plopu, la o înmormântare, şi a lăsat-o pe minora de 12 ani "în grija" concubinului Vasilică Golea.

DGASPC Brăila: "Minora nu a pus probleme de comportament şi a avut rezultate bune la învăţătură"

Potrivit anchetatorilor, în aceeaşi zi, la ora 22:30, după ce s-a asigurat că Emil s-a dus la culcare, bărbatul cu apucături de pedofil a mers în bucătărie, unde se afla minora, şi a întreţinut cu aceasta un raport sexual. De acestă dată, individului de 45 de ani i s-a înfundat, pentru că Emil - care ieşise în curte, că nu avea somn - a privit pe geamul de la bucătărie şi a văzut ceea ce se întâmplase (Vasilică făcuse imprudenţa să lase lumina aprinsă). Mai mult, tânărul a auzit-o pe puştoaică cum îi spunea bărbatului de 45 de ani "să o lase în pace, că era obosită şi a doua zi trebuia să meargă la şcoală" (!).
A doua zi, Emil şi-a sunat mama plecată la Plopu şi i-a relatat ce s-a întâmplat. Furioasă, femeia şi-a sunat concubinul şi l-a întrebat dacă s-a culcat cu fata pe care o avea în plasament, însă acesta a negat. Totuşi, intuind că va avea probleme, Golea a părăsit domiciliul concubinei.
Pe 17 mai 2016, bărbatul care a făcut sex timp de doi ani cu minora s-a prezentat la domiciliul unui prieten, Radu, pe care l-a rugat să-l lase să se ascundă în beci, pentru că era căutat de poliţie. Golea i-a spus brăileanului că "a făcut sex cu minora de când avea 11 ani şi că acum are probleme cu legea".
Audiat după ce a fost reţinut de poliţişti, Vasilică Golea a recunoscut că a făcut sex cu fetiţa dată în plasament încă din anul 2014, afirmând, însă, că aceasta nu fusese virgină (!) şi că, de fiecare dată, a făcut-o cu acordul ei.
DGASPC Brăila le-a trimis anchetatorilor copii ale actelor întocmite de specialiştii Complexului pentru Pregătirea şi Sprijinul Integrării sau Reintegrării Copilului în Familie (cu ocazia vizitelor de monitorizare a cazului în ultimele 24 de luni) din care rezultă că aceasta "nu a pus probleme de comportament şi a avut rezultate bune la învăţătură".
În replică, Iordănica S. le-a spus specialiştilor sosiţi la domiciliu că minora "era refractară la toate sfaturile sale, întârzie după programul şcolar şi merge în parc cu o altă colegă de clasă care, de asemenea, beneficiază de măsura specială de protecţie". Totodată, femeia a mai spus că minora "ţipă la ea, îi vorbeşte urât şi manifestă interes pentru băieţi" (!). Iordănica S. a mai afirmat că, dacă minora de 12 ani nu-şi va revizui comportamentul, nu-şi va mai putea asuma respensabilitatea creşterii şi educării ei, asta şi datorită faptului că are probleme de sănătate, fiind diagnosticată cu diabet.
Vasilică Golea a fost reţinut în ziua de 18 mai 2016, la ora 17:15. A doua zi, la propunerea procurorului Gheorghe Velea, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile, sub acuzaţia de act sexual cu un minor. Golea a contestat arestarea preventivă, însă, pe 24 mai,Tribunalul Brăila a decis că locul lui este după gratii şi a respins respectiva contestaţie.

 
Categorie articol: 

Comentarii