Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bărbatul care şi-a ucis tovarăşul de pahar rămâne în arest

Brăileanul de 70 de ani, acuzat că şi-a ucis tovarăşul de pahar, în garsoniera sa din Obor, pentru că şi-a amintit că acesta îl agresase anterior, rămâne în spatele gratiilor. La propunerea procurorilor, magistraţii Tribunalului Brăila au dispus prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Vasile Munteanu, pentru a treia oară. Procurorii urmează să dea o soluţie în cazul bărbatului cercetat pentru omor calificat.
Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 16 spre 17 iunie, Vasile Munteanu (70 de ani) şi-a înjunghiat amicul de pahar în locuinţa sa de pe strada Hipodrom, bl B4, din cartierul Obor. El a comis crima dintr-un motiv stupid: şi-a adus aminte că, în urmă cu ceva timp, acesta l-a agresat. Din cercetările efectuate în cauză, oamenii legii au stabilit că Munteanu a primit-o în locuinţa lui pe victimă şi, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice, aceasta s-a întins pe podeaua din dormitorul apartamentului, pentru a se odihni. La un moment dat, autorul şi-a amintit că fusese în repetate rânduri supus unor agresiuni din partea victimei, astfel că a decis să se răzbune. Mai întâi, criminalul s-a prefăcut că doarme, aşteptând ca şi amicul său să facă acelaşi lucru, apoi a luat un cuţit şi l-a înjunghiat în zona toracică şi abdominală, provocându-i leziuni care au condus la deces. Abia a doua zi, Vasile i-a spus ginerelui său ce a făcut, iar acesta a chemat poliţia. Criminalul a fost reţinut de oamenii legii, pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă pentru omor calificat. După o săptămână de la incident, oamenii legii au reuşit să identifice victima, asta pentru că ucigaşul nu ştia cum se numeşte şi nici unde locuieşte. Este vorba despre Ghiţă Bontea (66 de ani), la origine gălăţean, care, în ultimii ani, îşi ducea traiul prin Brăila, muncind ocazional la o fermă din Vădeni. Victima, căzută în patima băuturii, se împrietenise cu criminalul şi mai dormea uneori pe la el.
Amprentele victimei au fost găsite printre cele prelevate de la oamenii străzii, cu ocazia unor razii, amprente aflate în baza de date a Poliţiei brăilene.
Categorie articol: 

Comentarii