Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Băluţa populară şi lambada pesedistă

Îl avem pe frunte-de-fontă Adrian Năstase, cu halucinaţiile lui sociale rupte din jungla mafiotică latino-americană. Îl avem pe Victor Ponta, cu... mingea de baschet pe uliţă. Şi, nu în ultimul rând, îl avem pe Radu Mazăre. Da, fatalul, exfoliatul, parfumatul la suflet şi-n ureche, dansatorul tare-n bazin şi gleznă, anarhistul de mall, Răducu! Ei bine, Răducu a câştigat procesul cu ANI, care, în iulie 2009, l-a cercetat pentru incompatibilitate, urmând ca Agenţia să-i plătească ciocoiului de Constanţa 5.000 de lei daune morale. La aflarea veştii, moralul lui Răducu a început subit să chiuie lăutăreşte, ca după o liniuţă de pudră psihedelică. Şi ce credeţi că a făcut Răducu? Exaltat, Răducu a convocat rapid o conferinţă de presă, la care, apărând în faţa jurnaliştilor în straie de comandant cubanez, a început să se unduie lasciv, ca o tânără domnişoară la... bară, fredonând refrenul unei melodii a fostei trupe ASIA: "tu ai banii, eu am anii/ suntem ca americanii/ să vedem, să vedem, ce-o să iasă/ Sună periculos, trage fusta mai jos, pare primejdios, dar e aşa de frumos". V-aţi prins, nu? "Anii", adică ANI. Subtil mascul Răducu ăsta!

Grotesc până la combustie, fanfaron de performanţă şi analfabet în ale politicii, despre cariera lui Răducu nu sunt prea multe de spus: fost şmenar prin mass-media constănţeană în anii '90, actual jmeker la cârma municipiului Constanţa. Despre persoana lui Răducu? Simplu: un combinagiu cu ochi tulburi. Pe scurt, Răducu e genul de om a cărui simplă prezenţă îţi garantează că ţărişoara asta s-a dus definitiv pe ţeavă. Căci simpla existenţă a lui Răducu (sau, de pildă, la noi, a preşedintelui CJ) trezeşte grotele la viaţă. În traducere liberă: eşti un terchea-berchea priceput la ciordeală? Bine ai venit în politică!; ştii să numeri pe degete până la 5? Te punem şef de partid!; poţi face diferenţa dintre un gândac şi o maimuţă? Perfect, la Primărie cu tine!; eşti o canalie cu poftă de sânge, un maţ gros, un mediocru pregătit s-o vinzi şi pe "mamica"? Maestre, şef de staul judeţean te punem! Situaţia este cu atât mai scârboasă cu cât specimene precum Răducu trezesc valuri de simpatie în rândul unei pături largi a poporului. Apare politicianul de tip Răducu făcând bolboci într-un jacuzzi plin de şampanie şi râzând în nas muritorilor de foame - poporu' se şterge de bale la gură şi hăhăie. Apare politicianul de tip Răducu pe o scenă îmbrăcat în uniformă de soldat SS - poporu' vede pilde. Apare politicianul de tip Răducu ţopăind erotic pe lângă un batalion de fătuci siliconate - poporu' exclamă admirativ: "Uite aici, mă, un om dezgheţat la minte!"
Acestea fiind spuse, mai trebui adăugat un singur lucru: cu politicieni precum Răducu s-au pus bazele ororii comuniste şi ale pârjolirii economice post-decembriste şi cu simpatizanţi ai politicienilor precum Răducu se pun în prezent bazele unei Românii numai bună de internat în ospiciu...
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii