Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Băgat în închisoare, după ce a furat un televizor şi a bătut-o pe martora care l-a dat de gol

este vorba despre Ionel Mogoş, în vârstă de 50 de ani, care a sustras un televizor din casa unei vecine, el încercând apoi să o determine pe aceasta să îşi retragă plângerea depusă la poliţie • bărbatul a fost trimis în judecată de procurori, fiind condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni închisoare • sentinţa a rămas definitivă, iar joi, 26 iulie, inculpatul a fost săltat de “mascaţi” şi dus la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi

 

Încarcerat de poliţişti pentru furt şi răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei. Un brăilean de 50 de ani, care a dat buzna în casa unei vecine şi i-a luat televizorul, ba chiar a ameninţat-o pentru a o determina să îşi retragă plângerea, a ajuns la “mititica”. Este vorba despre Ionel Mogoş, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea.

În ziua de 26 iulie, în jurul orei 06.00, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 23 iulie de Judecătoria Brăila, pe numele brăileanului. Acesta a fost  depistat pe raza municipiului. Bărbatul a fost condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de furt şi răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei. El a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, care, în urmă cu câteva luni, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ionel Mogoş, la Poliţia Municipiului Brăila a fost înregistrată, în luna iulie 2016, sesizarea privind comiterea unui furt, un individ necunoscut intrând pe uşa neasigurată a unui apartament de pe Bulevardul Dorobanţilor, ce îi aparţinea persoanei vătămate P.P., de unde a sustras un TV Led. După plângerea pentru furt, femeia a mai depus o sesizare pentru ameninţare cu acte de violenţă, acuzatul fiind tot vecinul său, cel care furase televizorul. O altă vecină, V.B. a sesizat şi ea la poliţie faptul că Ionel Mogoş a ameninţat-o pentru că a dat declaraţii la Poliţie, în calitate de martor.

 

A rămas fără televizor după o vizită la vecina

Furtul din apartament a fost comis după ce proprietara a ieşit, pentru câteva minute, şi a mers la o vecină. Ea a închis uşa, însă nu a asigurat-o, astfel că vecinul a fost pe fază. Când a revenit în apartament, femeia a constatat că lipseşte televizorul, fără a exista urme de răvăşire în apartament. Ea a povestit că a ieşit imediat pe casa scării şi, din discuţiile cu vecinii săi, a aflat că Ionel Mogoş fusese văzut în zona apartamentului său. În plus, persoana vătămată le-a declarat anchetatorilor că, în seara zilei când s-a comis furtul, după terminarea cercetărilor, la uşa sa a venit chiar vecinul Mogoş, care i-a adus televizorul pe care i-l furase în cursul zilei. A avut şi explicaţii: a spus că l-a luat pentru a face o glumă. Ea însă nu l-a crezut şi a cerut tragerea lui la răspundere penală. Mai mult, după câteva luni, când s-au întâlnit, Ionel Mogoş i-a adresat ameninţări cu acte de violenţă şi chiar cu moartea, întrucât a formulat plângere împotriva lui. Momentul furtului a fost văzut de o vecină, V.B, pe care inculpatul Ionel Mogoş a strâns-o de gât şi ameninţat-o, reproşându-i faptul că a dat declaraţie în calitate de martor la organele de poliţie. Femeia agresată a mers la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În faţa anchetatorilor, inculpatul  a pus totul pe fondul consumului de alcool, însă explicaţiile nu l-au scăpat de răspunderea penală, şi nici de condamnare.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Brăila, unde s-a dat sentinţa care a rămas definitivă, întrucât în cauză nu s-a formulat apel.
Categorie articol: 

Comentarii