Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ayman al-Zawahiri critica dur guvernele din Afganistan, Egipt si Pakistan

Egipteanul Ayman al-Zawahiri, numarul doi in ierarhia al-Qaida, a criticat dur, intr-un mesaj video, guvernele din Afganistan, Egipt si Pakistan, dar si universitatea Al-Azhar, a anuntat, vineri, centrul SITE, specializat in supravegherea site-urile islamiste, relateaza AFP.
Intr-o inregistrare video de o ora si 20 de minute, publicata joi pe mai multe forumuri ale militantilor si intitulata "Al-Azhar - grota leului", Zawahiri nu face nici o referire la valul de atentate comise la Bombay.
El afirma insa ca Statele Unite "sint condamnate la esec in Afganistan si in regiunile tribale din Pakistan".
"Zawahiri vede tentativa presedintelui afgan, Hamid Karzai, de a negocia cu talibanii drept un semn de slabiciune a guvernului", se arata intr-un comunicat SITE. "Ciinii Afganistanului trebuie acum sa se sature din carnea americanilor", a spus el, conform transcrierii in engleza a mesajului, realizata de SITE.
In ceea ce priveste Pakistanul, Zawahiri apreciaza ca guvernul a fost slabit, insa ramine o marioneta a Statelor Unite.
El a atacat si guvernul egiptean, despre care a afirmat ca este "corupt si nu acorda nici o importanta intereselor poporului", dar a criticat si universitatea islamica Al-Azhar din Cairo, spunind ca si aceasta este corupta si nu urmeaza preceptele adevaratului islam.
In privinta Irakului, al-Zawahiri a apreciat ca victoriile inregistrate de trupele americane sint temporare, iar administratia irakiana, cu majoritate siita, nu va accepta niciodata integrarea militiilor sunnite civile Sahwa, finantate de Statele Unite, in fortele armate guvernamentale.
Al-Zawahiri "apara reputatia al-Qaida, acuzata ca ucide in atentate civili nevinovati", afirmind ca aceste critici fac parte din propaganda occidentala impotriva retelei, adauga SITE.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii