Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avocatii lui Saddam Hussein au depus o plingere pentru acte de tortura

Avocatii lui Saddam Hussein au anuntat, vineri, ca au depus o plingere referitoare la actele de tortura la care a fost supus fostul dictator de catre gardienii americani, care continua "presiunile psihologice" asupra acuzatului, informeaza AFP.
"Saddam Hussein a fost torturat la inceputul detentiei si am putut vedea urme ale unor contuzii pe corpul sau", a declarat avocatul Khalil al-Dulaimi.
"Continua sa-l tortureze psihologic, iar drepturile sale sint incalcate in totalitate", a subliniat el.
"Joi, am depus o plingere oficiala si am cerut justitiei irakiene sa demareze o ancheta", a continuat avocatul.
Saddam a afirmat, in timpul audierilor de miercuri si joi, ca a fost lovit de militari americani dupa arestarea sa in decembrie 2003.
Casa Alba a respins aceste acuzatii, pe care le-a calificat drept "grotesti".
"Procesul este o farsa si va ramine o rusine in istoria Statelor Unite", a spus Dulaimi.
Avocatul si confratele sau iordanian Issam Ghazzawi s-au plins ca au fost agresati pe aeroportul din Bagdad de mai multi angajati, care au incercat sa-i loveasca.
"Am fost insultati si agresati de mai multi angajati ai aeroportului, care au incercat sa ne loveasca", a spus Dulaimi. "I-am contactat pe americani, care ne-au oferit protectie", a adaugat el.
Cei doi avocati au afirmat ca amenintarile nu-i vor face sa se retraga din echipa de aparare a lui Saddam si s-au declarat siguri ca mai multi avocati arabi si straini se vor alatura echipei apararii cind procesul se va relua, la 24 ianuarie.
Ghazzawi a mai spus ca militari americani si trei vehicule blindate Humvee i-au escortat pe avocati de la aeroportul din Bagdad pina la tribunalul din Zona Verde, precum si la intoarcere, pentru ca Ministerul Public irakian a refuzat sa le plateasca garzi de corp private.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii