Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avocatii fratilor Buricea, in fata Comisiei de Disciplina

Dupa ce pe numele avocatilor Alexandru Tudorache si Sorin Ispas, din Baroul Braila, Politia judetului si Parchetul de pe linga Tribunalul Braila au inregistrat, pe 31 august, dosarul penal cu nr. 3016, sub aspectul savirsirii infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, conducerea Baroului s-a sesizat si a trimis cazul in fata Comisiei de Disciplina.
Pe de o parte, la sesizarea Baroului, avocatii vor da socoteala in fata acestui for de control intern fiindca, prezentind doua imputerniciri in copie xerox, cu aceeasi serie si acelasi numar de inregistrare, au incalcat statutul avocatilor.
Pe de alta parte, anchetatorii sustin ca in ziua de 28 august, cind avocatii s-au prezentat la Politia municipiului, pentru a incerca sa-l asiste pe Ghita Buricea, verificat pentru tulburarea ordinii si linistii publice, au aratat doua imputerniciri avocatiale care reprezentau copia xerox a aceleiasi imputerniciri, ceea ce ar conduce spre acuzatia de fals in inscrisuri sub semnatura privata. De asemenea, in dosarul respectiv, aflat la Investigarea Fraudelor, sub coordonarea unui procuror, se suspicioneaza si o posibila evaziune fiscala.

Delegatie pentru doi

Potrivit decanului Baroului Braila, avocat Tudor Cruceanu, "avocatii Tudorache si Ispas au incalcat statutul, motiv pentru care este sesizata Comisia de Disciplina". Conducerea Baroului a facut verificari doar in privinta delegatiilor pe care cei doi avocati le-au depus la Politie, in incercarea de a-l reprezenta pe Ghita Buricea. "S-au incalcat prevederile statutului pentru ca avocatul Alexandru Tudorache a folosit copia xerox a delegatiei avocatului Sorin Ispas. Au incalcat o hotarire a Baroului, iar eu voi sesiza Comisia de Disciplina. “Pedepsele” acestui for pot merge de la avertisment pina la excluderea din Barou, in functie de gravitatea faptei. Rolul Baroului se incheie aici, pentru ca asteptam rezolutia organelor de cercetare penala, eventual in privinta evaziunii fiscale. Atunci vom vedea ce altfel de masuri se pot dispune", ne-a declarat avocat Tudor Cruceanu, decanul Baroului Braila.
Asa cum relatam la momentul respectiv, totul a inceput in ziua de 28 august, dupa ce politistii au descins la o terasa de pe strada Sebesului, unde fratii Ghita si Costica Buricea petreceau. Lui Costica Buricea i s-a intocmit dosar penal pentru ultraj la politist, fiindca l-ar fi injurat pe seful Detasamentului de Politie pentru Interventii Rapide, comisar Ionel Stirbu, iar Ghita Buricea a fost luat la sediu si amendat pentru tulburarea ordinii si linistii publice cu suma de 500 lei noi.
Cit a stat Ghita Buricea in sediul Politiei municipiului, familia acestuia a apelat la avocatii Alexandru Tudorache si Sorin Ispas. Acestia s-au prezentat la Municipiu, incercind sa-l asiste pe Ghita Buricea, prezentind delegatii care purtau aceeasi serie BR A nr. 0004000, dar si acelasi numar de inregistrare, 100, precum si acelasi antet, al cabinetului individual al avocatului Sorin Constantin Ispas.

"Nu mai stiu nimic"

Pe de alta parte, Alexandru Tudorache si Sorin Ispas s-au aparat: "Nu este vorba despre nici un fals. Imputernicirea avocatiala BR A nr. 0004000, apartinind cabinetului individual “Sorin Constantin Ispas” era ultima din delegatierul personalizat al avocatului Sorin Ispas. In ziua de 28 august, am fost contactati de rudele lui Ghita Buricea si angajati sa mergem la Politie, unde acesta era retinut, dar nu in sensul Codului de Procedura Penala. Datorita faptului ca avocatul Tudorache nu avea delegatier la el si data fiind situatia de urgenta, fiind incalcat dreptul la aparare, am facut o copie xerox dupa delegatia mai sus mentionata pe care am modificat antetul si l-am inlocuit, cu scris de mina, cu acela al avocatului Tudorache, dindu-i, insa, numar de inregistrare si trecind pe ea numarul de contract de asistenta juridica incheiat intre avocat Tudorache si familia lui Buricea".
Zilele trecute, i-am contactat, din nou, pe cei doi avocati. "Nu mai stiu nimic, nu s-a mai facut nimic in acel dosar, v-am spus inca de atunci ca nu este vorba despre nici un fals. Nu, n-am fost audiat de nimeni", ne-a spus av. Alexandru Tudorache.
Nici av. Ispas nu mai stia nimic despre cursul anchetei: "Ei se refereau mai mult la delegatia aceea pe care o avea colegul meu Tudorache. Pe mine nu m-a intrebat nimeni nimic, dintre anchetatori sau sefi". Cazul a fost semnalat decanului Baroului Braila de catre reporterii nostri, iar din cite stim noi, inainte ca avocatii sa discute cu jurnalistii, av. Tudor Cruceanu i-a consultat asupra situatiei, dupa care a studiat si dosarul penal intocmit de procurori si politisti.
Acum, potrivit unor surse autorizate din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, dosarul ce-i priveste pe cei doi avocati asteapta noi probe, dispunindu-se si verificari incrucisate asupra contractelor/reprezentarilor celor doi avocati.

Ghita Buricea nu depune plingere impotriva politistilor

Reamintim ca pe 28 august, cind a iesit din sediul Politiei, Ghita Buricea a sustinut ca a fost agresat, acuzind dureri la o mina. Avocatii sai ne-au zis ca ar avea umarul dislocat si ca necesita multe zile de ingrijiri medicale. La vremea aceea Buricea era hotarit sa depuna plingere, intre timp insa, s-a razgindit. "N-am depus plingere impotriva politistilor pentru agresiune si nici nu depun, pentru ca sint multi politisti martori impotriva mea. Nu mai depun, am renuntat", ne-a spus, zilele trecute, Ghita Buricea.
Fratele acestuia, Costica Buricea, este in continuare cercetat penal pentru ultraj la politist. Atunci, pe 28 august, Costica Buricea l-ar fi ultragiat chiar pe seful luptatorilor de la Detasamentul de Politie pentru Interventii Rapide, cms. Ionel Stirbu, care isi coordona oamenii pentru aplanarea scandalului iscat pe Str. Sebesului. Dosarul se afla tot la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, in cauza fiind deja audiate citeva zeci de persoane, atit din mediul fratilor Buricea, cit si dintre politisti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii