Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avocaţii brăileni militează pentru Unirea Basarabiei cu România

• avocaţii brăileni pasionaţi de fotbal au participat la Cupa Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, fiind premiaţi de preşedintele UAM, av. Emanoil Ploşniţă • evenimentul a fost un “prim pas pentru Unire”, a precizat av. Cristian Chirilă, consilier în cadrul Baroului Brăila

 

De mai bine de şapte ani, avocaţii brăileni au propria echipă de fotbal şi au participat la nenumărate competiţii sportive, începând cu mult-disputata Cupă a Avocaţilor, desfăşurată la Craiova. Avându-i ca portari pe Daniel Stoian şi Cristian Chirilă, iar ca fundaşi pe Romeo Simici, Florin Beliciu şi Cristian Ghelţ, fotbaliştii-avocaţi au câştigat locuri onorabile de fiecare dată, cu aportul decisiv al mijlocaşilor Marian Oprea, Sorin Ispas, Cristian Ion şi Valentin Bamiopol şi al atacanţilor Alin Dimache, Alex. Tudorache şi Teodor Dragu.

Anul acesta, însă, avocaţii brăileni s-au decis să folosească abilităţile sportive în scopuri mai înalte, întâlnindu-se cu fraţii lor de peste Prut. “Participarea noastră la Cupa Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova a fost de fapt un pretext, pentru că, în realitate, noi milităm pentru Unirea Basarabiei cu România. A fost un prim pas către Unire”, ne-a spus av. Cristian Chirilă, consilier în cadrul Baroului Brăila, portarul echipei de fotbal autohtone.

Competiţia sportivă a adunat laolaltă nu mai puţin de 20 de echipe aparţinând barourilor din România (Barourile Brăila, Bucureşti, Maramureş, Constanţa, Mureş, Neamţ, Mehedinţi, Bistriţa-Năsăud, Dolj, Bacău, Prahova, Argeş, Suceava, Olt, Alba şi Timiş) şi din Moldova de peste Prut. Delegaţia brăileană a fost condusă de av. Daniel Prunău, decanul Baroului Brăila.  Meciurile s-au desfăşurat pe terenurile bazei sportive aparţinând echipei “Dinamo” Chişinău (în perioada 23-25 mai a.c.), iar festivitatea de premiere a fost găzduită de un hotel de lux din capitala Moldovei, cu participarea preşedintelui Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, av. Emanoil Ploşniţă, a ambasadorului României la Chişinău şi a senatorului Daniel Fenechiu.

La rândul lor, avocaţii Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR) i-au invitat pe colegii moldoveni la o viitoare confruntare pe teren. Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de echipa brăileană, sunt deja planificate câte două întâlniri de acest gen pe an, scopul final fiind apropierea dintre avocaţii români şi moldoveni, în cadrul mişcării unioniste.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii