Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avion sudanez de pasageri, deturnat de o persoana inarmata

Un avion sudanez de pasageri care efectua o cursa interna a fost deturnat de catre o persoana inarmata, care i-a obligat pe piloti sa modifice ruta aparatului catre capitala Ciadului, N'Djamena, a anuntat, miercuri, un reprezentant al companiei, citat de Reuters.
"La bord se afla 103 persoane", a afirmat Ahmed Salih, director comercial al companiei aeriene Air West, care foloseste avionul de tip Boeing 737. "A fost deturnat la ora 09.00 (08.00, ora Romaniei) si va ajunge la N'Djamena" in decurs de doua ore, a precizat el.
Surse aeroportuare au declarat ca avionul a fost deturnat in zbor, la circa 30 de minute dupa decolare. Avionul si-a modificat ruta, indreptindu-se spre el-Fasher, principalul oras din regiunea Darfur, aflata in vestul Sudanul, au adaugat sursele citate.
"Pina acum, stim ca la bord se afla un agresor care are o arma automata AK-47", a spus Salih, adaugind ca acesta nu a prezentat inca nici o solicitare, iar identitatea lui nu a putut fi inca stabilita.
Pentru moment, nu este clar cum a reusit agresorul sa urce la bordul avionului, insa masurile de securitate nu sint foarte stricte, in special in ceea ce priveste cursele aeriene interne.
In 2004, mai multi eritreeni care voiau azil au deturnat un avion care efectua o cursa intre Libia si Eritreea si care a aterizat pe aeroportul din Kartum. Sudanul le-a oferit in cele din urma azil politic autorilor deturnarii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii