Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avion prabusit in Nepal

Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit miercuri in Nepal, in regiunea muntelui Everest, provocind moartea a 18 persoane, dintre care pasageri germani si australieni, a anuntat un reprezentant al aeroportului, citat de AFP.
"Un avion al companiei Yeti Airlines s-a prabusit pe aeroportul Lukla, in timp ce ateriza", a declarat Mohan Adhikari, un reprezentant al aeroportului.
Dintre cei 19 pasageri aflati la bord, 14 erau straini si cinci nepalezi. Un pasager nepalez a supravietuit, a precizat Adhikari.
"Pe lista pasagerilor figurau 12 germani si doi australieni, incercam sa confirmam aceasta lista", a adaugat el, dupa ce initial anuntase ca doi pasageri erau de nationalitate elvetiana.
Avionul de turism, care asigura un zbor intre Katmandu si Lukla, a luat foc dupa ce s-a prabusit pe pista de mici dimensiuni, potrivit lui Suraj Kunwar, un jurnalist local, prezent la locul accidentului.
"Serviciile de interventie au avut nevoie de doua ore pentru a stinge incendiul", a precizat el.
"Oficialii au precizat ca accidentul s-a produs din cauza vremii nefavorabile. Au fost multi nori in momentul prabusirii", a adaugat el.
Aeroportul Tenzing-Hilary din Lukla este utilizat de numerosi alpinisti care merg pe Everest.
Yeti Airlines este o companie privata interna nepaleza, fondata in 1998.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii