Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aviatia israeliana a bombardat tinte siriene

Aviatia israeliana a bombardat, joi dimineata, tinte siriene, fara sa provoace pagube sau victime, a anuntat agentia oficiala de stiri siriana, citata de Reuters.
Apararea antiaeriana siriana a deschis focul asupra avioanelor israeliene, care au intrat in spatiul aerian al Siriei dupa miezul noptii, a adaugat sursa citata.
"Republica Araba Siriana avertizeaza guvernul Israelului inamic si isi rezerva dreptul de a raspunde in conformitate cu ceea ce va considera adecvat", a precizat SANA.
Martori oculari au relatat ca au auzit zgomotul facut de cel putin cinci avioane deasupra zonei Tal al-Abiad, aflata la granita Siriei cu Turcia, la aproximativ 160 de kilometri nord de orasul sirian Rakka, si au afirmat ca aparatele s-au indreptat apoi spre sud.
Armata israeliana nu a comentat informatia. Autoritatile israeliene au cerut Siriei in repetate rinduri sa puna capat sprijinului acordat gruparilor palestiniene si miscarii libaneze Hezbollah.
Siria a anuntat ultima data ca a deschis focul asupra unor avioane israeliene in iunie 2006, cind aviatia israeliana a survolat resedinta de vara a presedintelui Bashar al-Assad. Oficiali israelieni au declarat atunci ca actiunea a reprezentat un mesaj, cerindu-i liderului sirian sa renunte la sustinerea Hamas, dupa ce gruparea palestiniana rapise un soldat israelian.
Categorie articol: 

Comentarii