Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Avertizat" cu o ranga in cap

La scurt timp dupa ce patronul unei firme concurente l-a amenintat ca va plati scump pentru ca a dezvaluit autoritatilor mai multe ilegalitati comise de acesta, Alexe Papenov, administrator al unei firme de transport de persoane, a fost urmarit si atacat de un necunoscut, care i-a tras o ranga in moalele capului si a disparut fara urma. Fiindca nu i s-a luat nici un leu, victima este convinsa ca scopul atacului nu a fost jaful, ci uciderea sa si este hotarita sa nu-l dea pe autor pe mina legii, daca acesta va marturisi cine l-a angajat pentru actiunea singeroasa.
Papenov, administrator al SC "Duotex Com", ne-a povestit ca agresiunea s-a produs in urma cu citeva seri, cind se intorcea de la serviciu: "Am parcat masina si ma indreptam spre scara blocului. Am trecut pe linga un garaj si din spatele acestuia si-a facut aparitia un individ inarmat cu o ranga. M-a lovit o data in cap, apoi i-am blocat loviturile si nu a mai reusit sa ma atinga. A urmat o incaierare, in timpul careia i-am smuls atacatorului fesul de pe cap, apoi individul a fugit. Am chemat Politia, iar agentii care au venit la locul evenimentului au chemat Salvarea, fiindca singele tisnea din cap in nestire."
Alexe Papenov ne-a relatat ca banuieste cine a atentat la viata sa si ca autorul moral al atacului ar fi patronul unei firme concurente, pe care l-a reclamat la Autoritatea Rutiera Romana, fiindca executa transport de persoane fara a detine licenta. "In zona statiei CFR sint mai multe firme de transport, insa pe ruta Braila-Brasov doar eu am licenta. Cu toate acestea, intrucit s-a dovedit a fi o ruta profitabila, patronul altei firme a decis sa ma elimine de pe piata. A infiintat cursa Galati-Sibiu, cu plecare inaintea microbuzelor mele, iar angajatii sai racoleaza clienti spunindu-le ca circula pe ruta Braila-Brasov. Mai mult, cu toate ca nu are licenta, chiar a afisat ruta, atit pe panou, la sediu, cit si pe microbuze", ne-a declarat Papenov.
Suparat ca firma neautorizata ii "fura" toti clientii, iar soferii sai se plimbau cu microbuzele goale pina la Brasov si inapoi, Papenov a sesizat Autoritatea Rutiera Romana - Agentia Braila, pentru ca inspectorii sa-l sanctioneze pe adversarul necinstit. Cu toate ca Papenov s-a aratat dispus sa ofere probe video si a indicat conducerii ARR mai multi martori care puteau confirma faptul ca firma concurenta executa transport ilicit de persoane, reprezentantii institutiei amintite i-au comunicat sec: "Am efectuat 3 controale consecutive privind traseul Galati-Sibiu si sesizarea nu se confirma." Asta in pofida faptului ca firma respectiva are afise cit toate zilele cu ruta "Braila-Brasov", pentru care nu detine licenta.
"Situatia a continuat, microbuzele firmei concurente au oprit, ca de obicei, pentru a lua calatori cu destinatia Brasov, diminuind considerabil veniturile realizate pe cursa firmei mele, motiv pentru care am sesizat din nou ARR. Am rugat conducerea institutiei sa verifice legalitatea curselor, in privinta respectarii caietului de sarcini si am avut parte de o surpriza. In loc sa fie chemat la ARR administratorul care imi face concurenta neloiala, am fost eu "bombardat" cu somatii, de catre ARR. Au fost verificate toate microbuzele mele, apoi am fost amenintat de patronul concurent si de garzile de corp ale acestuia. Un sofer al meu a fost batut si amenintat cu moartea, iar ulterior si-a dat demisia si s-a angajat la cealalta firma. Nu cred ca am fost atacat intimplator, tinind cont de faptul ca scopul agresiunii nu a fost tilharia. I-am retinut figura atacatorului si cred ca Politia il va prinde repede. Pe aceasta cale as dori sa transmit celui care m-a lovit cu ranga in cap ca nu voi depune pingere impotriva sa, daca va marturisi cine l-a angajat sa ma omoare. Il consider un simplu intrument si important este cine l-a platit sa o faca", a incheiat Papenov.
Surse din cadrul Biroului de Presa al Politiei ne-au precizat, ieri, ca in baza plingerii victimei si a certificatului medico-legal anexat, judiciaristii au intocmit dosar de cercetare penala, Papenov fiind invitat la sediu, pentru a studia fotografiile cu "baietii buni" si a-l identifica pe autor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii