Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avertisment scris pentru 7 firme locale cotate pe piata de capital

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a anuntat ca a sanctionat cu avertisment un numar de 525 societati comerciale, printre care si 7 agenti economici locali, care nu si-au Indeplinit obligatiile de raportare anuale pentru anul 2004. Acestia trebuia sa depuna aceste raportari pina la finele anului trecut. Cele 7 societati vizate de CNVM sint "Agromec Coltea", "Agrotransport Braila-Vest", "Agrotransport" SA - Braila, "Combiur", "Montin", "SCALA" si "Star 95". Important de mentiont este ca firma "Agrotransport Braila-Vest", potrivit informatiilor prezentate pe pagina de web a Oficiului National al Registrului Comertului, este in reorganizare judiciara. Potrivit avertismentului facut de catre CNVM, emitentii sanctionati au obligatia ca, In termen de 30 de zile lucratoare de la intrarea In vigoare a Ordonantei de sanctionare emisa in acest sens de catre CNVM, sa transmita integral raportarile restante.
In caz contrar, CNVM este decisa sa aplice sanctiuni administratorilor societatilor in cauza, In conformitate cu prevederile legale In vigoare, iar amenda este cuprinsa Intre 500 RON si 50.000 RON.
Conform prevederilor legislatiei pietei de capital, societatile comerciale ale caror actiuni se tranzactioneaza pe piata de capital aveau obligatia de a Intocmi si de a transmite la CNVM, In termen de 4 luni de la Incheierea exercitiului financiar, urmatoarele documente: situatiile financiare anuale, raportul comisiei de cenzori sau, dupa caz, raportul auditorului financiar, precum si raportul anual Intocmit In conformitate cu prevederile legale In vigoare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii