Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AVERTISMENT: Lucraţi cu subtraversări sau nu mai lucraţi deloc!

• acesta este ultimatumul primit de la Primărie de firmele care fac branşamente la reţelele de gaze sau apă-canal şi care până în prezent lăsau în urmă zeci de gropi neastupate, „uitând” să refacă străzile • deja, metoda care lasă carosabilul intact a fost pusă în practică, ieri, de o firmă care lucrează la branşamente de gaze

 

Firmele care fac branşamente la reţele de gaze sau apă-canal va trebui să folosească metoda subtraversărilor, astfel încât să nu mai sape şanţuri transversale pe străzi, fie doar pe o bandă de mers, fie pe ambele benzi, din bordură în bordură. Primăria nu va mai elibera autorizaţii pentru efectuarea branşamentelor dacă acestea nu se vor executa prin subtraversări, adică prin săparea unor tunele în care să se monteze conductele subterane, fără să mai fie nevoie să se spargă strada la suprafaţă decât pe porţiuni mult mai mici faţă de cele rezultate prin metoda clasică.

„Am avut o discuţie cu firmele din domeniu şi le-am pus în vedere acest lucru. Nu vor mai fi acceptate şanţuri de suprafaţă decât în acele zone unde configuraţia străzilor nu permite subtraversările. În rest, nu se mai eliberează documentaţia necesară dacă firma respectivă nu are dotările necesare pentru a putea face aceste subtraversări”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

Ieri, prima firmă care a pus în practică noile cerinţe ale Primăriei a fost „Giminvest”, care a făcut pe strada Praporgescu un branşament la reţeaua de gaze folosind metoda subtraversării, astfel încât să afecteze cât mai puţin carosabilul.

Primarul Dragomir a declarat încă de când a preluat funcţia că firmele care au lucrat la branşamente şi au lăsat gropile neastupate nu vor mai primi autorizaţii pentru alte lucrări similare până când nu vor reface carosabilul.

În prezent, aproape toate gropile respective sunt astupate. Inclusiv firma care făcuse săpături pe strada Roşiori a început, de câteva săptămâni, să astupe şanţurile ce au îngreunat toată vara circulaţia rutieră pe strada respectivă.
Categorie articol: 

Comentarii