Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avertisment FMI

România trebuie să fie foarte vigilentă în respectarea angajamentelor agreate cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), în contextul problemelor din Grecia, pentru a nu apărea riscuri suplimentare care să se agraveze, a spus ieri şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.
Întrebat dacă situaţia din Grecia va schimba într-un fel abordarea FMI în privinţa României, Franks a răspuns că "România trebuie să fie foarte vigilentă în respectarea tuturor angajamentelor asumate pentru a nu apărea riscuri care se pot agrava în actuala situaţie (din Grecia - n.r.)".
Legat de execuţia bugetară, Franks nu a vrut să facă niciun comentariu, până ce experţii nu îşi vor încheia evaluarea. Pe de altă parte, oficialul FMI a adăugat că misiunea este "în proces de reevaluare a proiecţiilor macroeconomice".

Bulgaria, România, Ungaria - ţările cu pieţele financiare cele mai expuse crizei din Grecia

Potrivit Capital Economics, Bulgaria, România şi Ungaria sunt ţările europene ale căror pieţe financiare au cea mai mare expunere la criza din Grecia. Titlurile de stat şi valutele din Europa emergentă nu au fost afectate de criza din Grecia până în această săptămână, în contextul în care investitorii au fost calmaţi de eforturile Ungariei, Letoniei şi României de a reduce salariile şi cheltuielile. Problemele din Grecia au început să afecteze pieţele emergente după ce Standard & Poor's a redus ratingul Greciei cu trei trepte, sub nivelul de investment grade, şi ratingul Portugaliei cu două trepte.
Categorie articol: 

Comentarii