Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Averea nu poate fi un criteriu pentru o candidatura

Liderii PSD considera cel putin exagerata ideea lansata recent de consilierul Vasile Datcu, privind necesitatea ca persoanele propuse de partide ca si candidati la consiliile locale sau cel judetean sa fie oameni care au facut ceva in viata, s-au realizat profesional si material si pot constitui un exemplu pentru comunitate. Presedintele PSD, Gheorghe Bunea Stancu, apreciaza ca este vorba despre o adevarata discriminare, sa desemnezi oameni numai dintre cei cu bani si sa elimini din start tinerii, dintre care, multi inca nu au apucat sa adune avere: "N-o sa ne legam noi de lucrurile astea, este o discriminare, oricare cetatean are dreptul legal sa aleaga si sa fie ales. Ce criterii de avere sa folosesc? Punem o bariera de 1 milion de euro, ca sa iI dai voie omului sa candideze la presedinte sau primar? Nu se poate asa ceva! Nicaieri in lumea asta nu exista o astfel de conditie. Este dreptul fiecaruia de a participa la un concurs, daca vreti sa-I spuneti asa, la o intrecere, care e pe voturi . Este indiscutabil gresita o astfel de pozitie".
Si primarul municipiului, Aurel Simionescu, este de parere ca o astfel de conditie, de a fi un om "realizat", inainte de a candida pentru o functie administrativa, nu poate fi pusa in discutie, din punct de vedere legal. Cel care poate sa aprecieze daca o persoana sau alta merita sa fie consilier este cetateanul, care poate analiza omul din toate punctele de vedere si-si poate spune parerea.
Pe de alta parte, Stancu a explicat ca, in opinia sa, nu vine nici un consilier "in chilotei", cum a declarat un liberal, sperind sa se imbogateasca din mandatul de ales local, pentru ca nu te poti imbogati din calitatea de consilier: "Nu are cum, nu exista pirghiile sa o faca. Consilierul nu este ordonator de credite, nu are o indemnizatie care sa-l dea afara din casa, nu vad care ar fi modalitatea de imbogatire".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii