Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avea permisul reţinut în Slovacia, însă a minţit că l-a pierdut

inculpatul Bălan Florian s-a prezentat la Serviciul Permise de Conducere Brăila şi a depus acte pentru eliberarea unui permis în copie, spunând că originalul l-a pierdut • adevărul a ieşit însă la iveală: permisul îi fusese reţinut în Republica Slovacă • procurorii au dispus trimiterea în judecată

 

Un brăilean a spus că şi-a pierdut permisul şi a depus documente pentru a scoate un duplicat. Poliţiştii au primit însă o comunicare din care reieşea faptul că permisul fusese reţinut de poliţia din Republica Slovacă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru infracţiunea de fals în declaraţii. S-a stabilit că brăileanul aflat la volanul unui BMW înmatriculat în Anglia s-a răsturnat în timp ce se afla în Slovacia şi i s-a reţinut permisul de conducere.

După cum se arată în rechizitoriul Parchetului Judecătoriei Brăila, în data de 22 decembrie 2016, inculpatul Bălan Florian s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Brăila, unde a depus documentele pentru eliberarea unui duplicat al permisului de conducere, pe motiv de “pierdere”. Solicitantului i s-a eliberat un alt permis, numai că ulterior adevărul a ieşit la iveală.

De la Inspectoratul General al Poliţiei Române, Direcţia Rutieră, a fost înaintată către Poliţia Brăila corespondenţa autorităţilor din Republica Slovacă în care se arăta că permisul de conducere pe numele Bălan Florian a fost reţinut. Din înscrisurile de la dosarul cauzei a rezultat că autorităţile din Republica Slovacă au dispus reţinerea permisului inculpatului, până la achitarea amenzii de 150 euro. Deşi avea permisul reţinut, Bălan Florian a mers la un notar şi a dat o declaraţie pe propria răspundere, afirmând în mod mincinos că a pierdut permisul de conducere în Anglia. El a depus actele pentru scoaterea unui duplicat, şi chiar a reuşit să îl obţină.

Audiat în calitate de suspect, bărbatul a recunoscut infracţiunea săvârşită. Bălan Florian a arătat faptul că, în data de 9 mai 2016, în timp ce conducea auto BMW, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat, iar poliţiştii din Republica Slovacă au  venit la locul accidentului. I s-a reţinut permisul şi i s-a dat o amendă de 150 euro. Întrucât trecuse mai mult timp de la reţinerea permisului, inculpatul s-a hotărât să declare mincinos că a pierdut permisul pentru a i se elibera un duplicat. Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Judecătoria Brăila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii