Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AVB nu se destramă, ci merge înainte

* şi independentul Sergiu Diacomatu afirmă că AVB, acum mai mult decât niciodată, trebuie să îşi facă treaba şi să facă opoziţie totală USL-ului

Deşi au fost înfrânţi la alegerile din 10 iunie, membrii Alianţei pentru Viitorul Brăilei (AVB) spun că nu vor rupe înţelegerea politică şi că vor rămâne împreună până în martie 2016. Asigurările au fost date de şefii partidelor politice care formează AVB, dar şi de independentul Sergiu Diacomatu, care spune că va fi în continuare alături de alianţă pentru a monitoriza toate mişcările pe care capii social - democraţi ai administraţiei locale le vor face. Singurul care a atras atenţia că există posibilitatea ca AVB să rămână fără un partid a fost liderul UNPR Brăila, Constantin Cibu, care a precizat că la nivel naţional se discută despre o eventuală alianţă cu USL, fapt care lui i-ar displăcea profund, dar că, dacă ar fi ca lucrurile să se întâmple aşa, nu ar avea încotro: "Deocamdată, AVB funcţionează. Vom face o analiză, după ce se mai liniştesc lucrurile, să vedem ce paşi vom urma în continuare. Eu chiar îmi doresc să funcţioneze. Problema e de la nivel central, unde se discută de o alianţă cu PSD, ceea ce mie nu îmi convine, dar nu aş avea ce să fac... Vom vedea cum vor decurge lucrurile. Mi-ar părea rău, eu chiar vreau ca AVB să funcţioneze în continuare", ne-a declarat Constantin Cibu.
La rândul său, Sergiu Diacomatu, preşedintele Fundaţiei "Fiii Brăilei", a explicat că, din punctul său de vedere, Alianţa trebuie să funcţioneze mai abitir decât oricând, mai ales dacă se preconizează alte înţelegeri la nivel naţional: "Din punctul meu de vedere, AVB trebuie să meargă înainte şi să facă opoziţie totală, mai ales că e posibil să se întâmple nişte alianţe la nive naţional. Aici noi trebuie să facem opoziţie, AVB trebuie să funcţioneze, să fim atenţi la actul de administraţie, ca el să fie pentru cetăţeni şi să fim atenţi la toate derapajele primarului şi ale preşedintelui CJ, să le semnalăm opiniei publice", a comentat Diacomatu.
În ceea ce îl priveşte, liderul PDL Brăila, Constantin Dumitriu, a precizat că organizaţia pe care o conduce va face tot posibilul ca Alianţa să funcţioneze până în 2016, cel puţin: "Sigur că AVB merge înainte. Avem protocol semnat până în martie 2016, iar PDL va respecta protocolul. Nu avem probleme cu copreşedinţii, totul e în regulă, trebuie să vedem ce avem de făcut în continuare".
Şi preşedintele PNG Brăila, Ionel Alexandru, a precizat că filiala sa se va ţine de protocol, fără nicio discuţie: "Evident că AVB merge înainte. Noi chiar avem nişte propuneri de organizare pentru viitor, pe care le vom expune la prima şedinţă. Lucrurile merg înainte".
Acelaşi lucru l-a susţinut şi prim-vicepreşedintele PNŢCD Gheorghe Chiru, care a declarat că, cel mai probabil se va face o analiză pentru a se vedea calea de urmat pe viitor: "Nici nu s-a uscat bine cerneala pe buletinele de vot...AVB merge înainte. Copreşedinţii se vor întâlni şi vor discuta, vor pune la cale planul de atac pentru perioada următoare. Asta e strategia".

 
Categorie articol: 

Comentarii