Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AVAS vrea sa termine cu privatizarea "Laminorul" pina la finele anului

Autoritatea pentru valorificarea Activelor Statului (AVAS) are in plan finalizarea in aceasta luna a procedurilor de negociere privind privatizarea SC "Laminorul". Surse din cadrul institutiei ne-au declarat ca societatea braileana, alaturi de alte unitati aflate in diferite faze ale procesului de privatizare, este inclusa intr-un program care vizeaza urgentarea procedurilor specifice astfel incit, pe cit posibil, pina la finele acestui an, aceste unitati din protofoliul AVAS sa fie privatizate. Important de mentionat este ca, potrivit legislatiei in domeniu, perioada alocata procedurilor de negociere este de 180 de zile de la data depunerii ofertei din partea potentialului investitor, cu posibilitatea prelungirii acestui termen cu inca alte 90 de zile.
Pe de alta parte, trebuie remarcat faptul ca, la mai bine de o saptamina de la expirarea termenului limita de depunere a ofertelor (luni 29 noiembrie), singurul potential investitor inscris in cursa privatizarii "Laminorul" nu a depasit prima etapa a procesului, si anume verificarea documentatiei de participare. Asta in conditiile in care ofertantul, firma daneza "Danscan Steel", este la a doua incercare de cumparare a pachetului majoritar de actiuni la unitatea braileana, situatie in care a mai trecut o data prin filtrul precalificarii. Eliminarea de la negocieri a intervenit abia in faza a doua a privatizarii, cea de verificare a documentatiei de participare. Potrivit legislatiei in domeniu, in urmatoarea etapa urmeaza a fi deschise plicurile in care ofertantul a depus oferta tehnica si cea financiara. Dupa analizarea acestor documente, autoritatea, cel mai probabil, va cere imbunatatirea ofertelor. Daca AVAS va accepta aceasta ultima oferta, partile se vor aseza la masa negocierilor in vederea configurarii in forma scrisa a contractului de privatizare.
AVAS controleaza 69,9% din actiunile Laminorul Braila, iar pachetul
lansat la vinzare reprezinta 68,3% din capitalul social al producatorului de materiale feroase primare si semifabricate. Reamintim ca, in data de 9 noiembrie, AVAS a anuntat excluderea de la negocieri a firmei "Danscan Steel" si a scos din nou la privatizare "Laminorul", termenul anuntat pentru depunerea ofertelor finale din partea potentialilor investitori interesati fiind 18 noiembrie. Ulterior, acest termen a fost prelungit cu 11 zile, data limita de depunere fiind 29 noiembrie, orele 12.00.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii