Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avariile „Electrica” se ţin lanţ şi prin judeţ. Localnicii din comuna Viziru sunt exasperaţi de întreruperile din ultima perioadă

* pe adresa redacţiei au sosit mai multe sesizări referitoare la întreruperea alimentării cu energie electrică în comuna Viziru * asta după ce, în octombrie, brăilenii ne-au sesizat întreruperi în zona cartierelor Obor, Dorobanţi şi Victoriei * contactat, vineri, Biroul de Presă al SDEE - Brăila ne-a precizat că este vorba de întreruperile programate pentru modernizări şi că, săptămâna viitoare, la Viziru, lucrările vor fi finalizate

 

 

Reclamaţii la adresa SDEE şi în zona rurală a Brăilei, după ce, în luna octombrie, locatarii blocrurilor amplasate în zona Obor-Dorobanţilor au rămas fără curent electric mai bine de 12 ore. Nemulţumirile abonaţilor Electrica SA se datorează faptului că, fără energie electrică, se opresc centralele de apartament, intră în putrefacţie carnea din congelator, iar familiile cu copii mici sunt nevoite să petreacă ore bune în beznă şi în frig. Sau să stea la lumina lumânării, ca pe vremea "împuşcatului".

 

"În Viziru, curentul se opreşte câte 6-7 ore pe zi!"

 

Un localnic din comuna Viziru, ne-a sesizat, printre altele, următoarele: "În comuna Viziru, curentul electric se opreşte câte 6-7 ore pe zi. Motivul? Modernizare. Se întâmplă asta încontinuu. Puteţi verifica la dvs. la anunţuri în ziar. Am disperat cu totul! Eu, spre exemplu, nu pot prepara mâncarea, pentru că plita este electrică. Boilerul la fel. Până şi acumulatorul de la alarmă mi se duce de atâtea descărcări zilnice. Există un ordin ANRE: nu au voie mai mult de câteva zile pe an. Cumulat, au depăşit perioada respectivă".

Contactat vineri, 8 noiembrie 2019, Biroul de Presă al SDEE - Sucursala Brăila ne-a confirmat întreruperile la care se face referire în sesizare, afirmând că, într-adevăr, sunt programate mai multe lucrări de modernizare a LEA (linii electrice aeriene) în zonă. Totodată, am fost informaţi că, în săptămâna 11-15 noiembrie 2019, aceste lucrări în zona Viziru-Cuza Vodă vor fi finalizate şi că nu vor mai fi întreruperi.

Potrivit SDEE Muntenia Nord - Scursala Brăila, în perioada 4-15 noiembrie 2019, au fost programate mai multe întreruperi în zona Cuza Vodă-Viziru, între orele 8:30-16:30, necesare efectuării unor "lucrări de modernizare a LEA de 20 KV Cuza Vodă-Viziru, înlocuirii unor separatoare, izolatori şi conductoare". Electrica SA a anunţat că, în urma efectuării lucrărilor, vor fi afectaţi consumatorii din localităţile Lanurile şi Viziru.

După cum vă informam în ediţiile trecute ale cotidianului nostru, din vara acestui an, penele de curent se ţin lanţ în municipiul Brăila. Problemele se datorează instalaţiilor vechi de mai bine de 30 de ani, iar cei afectaţi sunt locatarii blocurilor vechi şi firmele care-şi desfăşoară activitatea în zonele afectate. Ultima pană de curent majoră a afectat, în zilele de 24 şi 25 octombrie 2019, locatarii din zona Piaţa Mare - Dorobanţilor - Obor. Brăilenii care locuiesc pe strada Roşiorilor ne-au semnalat faptul că pana de curent a durat mai bine de 12 ore, din seara zilei de joi, 24 octombrie, şi până vineri dimineaţă. Curentul era oprit şi în zona Dorobanţilor - 1 Decembrie 1918 (vizavi de Jumbo).

Astfel de întreruperi s-au semnalat în mod constant din luna iulie a.c., fiind afectate mai ales cartierele Viziru, Călăraşi IV, Bariera Călăraşilor, dar şi Centrul Istoric al Brăilei (Mihai Eminescu - Piaţa Traian - Port). Pene de curent au fost semnalate, de asemenea, în localităţi ale judeţului, motivul invocat pentru aceste întreruperi fiind legat de starea deplorabilă a reţelei de distribuţie.

 
Categorie articol: 

Comentarii