Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avarie de mici dimensiuni la conducta de titei a "Conpet"

Ieri, in jurul orei 13.00, pe raza administrativa a comunei Gradistea s-a produs o avarie la conducta de transport produse petroliere apartinind societatii "Conpet" Ploiesti. Avaria a fost anuntata de jandarmii care asigura paza conductei atit la Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu (CJGM) Braila, cit si la conducerea Conpet. "Avaria a fost localizata intre localitatile Gradistea - judetul Braila si Baile - judetul Buzau. Cel care a anuntat-o a explicat ca s-a produs la limita cu Buzau, referindu-se la judet, si s-a inteles cu riul Buzau, ceea ce a determinat o stare de alerta de grad ridicat. In realitate insa poluarea este de mici dimensiuni si a afectat islazul comunal. Noi am incadrat-o in categoria avarii de mici dimensiuni", a precizat Valentin Costea, inspector in cadrul CJGM Braila. Echipa de interventie a "Conpet" s-a deplasat la fata locului in timp util si a luat imediat masurile ce se impun in asemenea situatii: a oprit pomparea titeiului, a scos conducta de sub presiune si a golit-o. Consecintele: poluarea a 50 mp de islaz comunal, la circa 300 m la iesirea din satul Gradistea, pe partea stinga a drumului Braila - Rimnicu Sarat. Au fost imediat ridicate diguri de pamint si aplicate substante petroabsorbante. Specialistii au apreciat ca din conducta s-au scurs circa 60 litri de titei, dar pentru ca s-a actionat la timp, iar impactul a fost de mici dimensiuni, nu se justifica acordarea unei amenzi.
Ca situatia este sub control si ca pagubele sint minore ne-a asigurat si primarul comunei Gradistea, Andrei Petre. "Avaria este mica, si s-a datorat erodarii unei conducte. Nu se compara cu ce s-a intimplat anul trecut", a precizat Petre.
Reamintim ca in februarie 2005, o avarie de mari dimensiuni la aceasta conducta a produs poluarea unei suprafete de islaz de peste 5.000 mp. Pentru ca atunci a intirziat interventia, "Conpet" a fost amendata cu 4.000 RON (40 milioane de lei vechi).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii