Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avalansa de cereri pentru bilete de tratament

Casa Judeteana de Pensii (CJP) nu mai face fata solicitarilor referitoare la biletele de tratament. Aceasta deoarece Brailei i-au fost repartizate doar 4.229 bilete de tratament, in timp ce la registratura institutiei au fost depuse peste 6.000 de cereri.
In ceea ce priveste luna iulie, nu mai putin de 1.000 de braileni au solicitat locuri in statiuni, dar numarul biletelor repartizate a fost de doar 370. "Avind in vedere diferenta foarte mare dintre numarul solicitarilor si cel al repartitiilor, reamintim brailenilor ca atribuirea locurilor se face in functie de data la care a fost depusa cererea. Din pacate, nu exista o ierarhizare din punct de vedere al prioritatilor bolilor, singurul criteriu fiind cel al momentului depunerii cererii. De asemenea, persoanele foarte in virsta poate nu se pot deplasa, nu au puterea sa stea la coada si este clar ca sint dezavantajate. Avind in vedere aceasta situatie, am solicitat suplimentarea numarului de locuri, dar noile repartitii vor veni abia in septembrie. Statiunea Lacu Sarat e foarte solicitata. Pensionarii mai vor bilete la: Covasna, Vatra-Dornei, statiunile de pe malul Marii Negre, Olanesti, Caciulata, Slanic Moldova, Herculane, Felix", ne-a declarat Stefan Sinpetru, director executiv al CJP Braila.
Biletele comercializate prin intermediul CJP sint foarte avantajoase pentru ca sint subventionate din bugetul de asigurari sociale. Astfel, virstnicii beneficiaza de masa, cazare si tratament timp de 18 zile. Pensionarii achita numai 50% din pensie, diferenta fiind suportata din bugetul de asigurari sociale.
Persoanele cu afectiuni digestive pot alege Slanic Moldova, Singeorz Bai, Olanesti sau Caciulata, cele cu probleme respiratorii pot merge la Tg. Ocna, Slanic Prahova, cele cu boli cardiovasculare la Vatra Dornei, Buzias, Covasna. Statiunea Lacu Sarat este ideala pentru brailenii cu afectiuni reumatice. Aceasta categorie de pensionari poate merge si la Mangalia, Techirghiol, Amara, Eforie Nord, Felix, Herculane. Persoanele care au afectiuni nervoase pot merge la Sinaia, Predeal sau Soveja.
Veteranii, pensionarii de invaliditate care au si plan de recuperare de la medic, persoanele persecutate din motive etnice, cele persecutate din motive politice, pensionarii IOVR (mutilatii si vaduvele de razboi) si persoanele cu handicap de gradul I au beneficiat in fiecare an de bilete gratuite, in limita locurilor repartizate. Precizam ca in judetul Braila exista aproximativ 100.000 de pensionari.
Categorie articol: 

Comentarii